diumenge, 13 d’abril del 2008

Torredembarra regala més zona verda a Muntanyans II


El pla parcial Muntanyans II podria veure's beneficiat amb una nova zona verda que delimitaria la urbanització amb l'Espai d'Interès Natural (EET) Platja dels Muntanyans. L'equip de govern proposarà en el ple la permuta d'una zona d'equipaments per una altra qualificada com a verda a fi d'evitar futures construccions més enllà de la nova àrea urbana.


La idea, segons explica el regidor d'Urbanisme, Ramon Ripoll, és «reubicar la zona d'equipaments existents en Muntanyans II, que està entre la urbanització i la via del tren, en un espai més pròxim al nucli urbà i conegut com la Malla XIII». La permuta de terrenys, que ocupen una superfície de 8.721,7 m 2 , oferirà diferents avantatges, assenyala el regidor responsable d'Urbanisme: «D'una banda, ecològicament ampliem la zona desurbanitzada entre el pla parcial i l'EET i posem les bases perquè en el futur ningú pugui edificar allí. Des del punt de vista econòmic, la reubicació de la zona d'equipaments a la Malla XIII, darrere l'IES Torredembarra, ens permetrà plantejar-nos un nou centre educatiu de futur».


Comissió informativa


La permuta d'aquests 8.721,7m 2 no deixarà sense zona verda al pla parcial Malla XIII, encara que sí es reduirà fins als 1.138m 2 segons contempla aquest canvi d'usos. L'oferta va ser presentada el dijous en comissió informativa i, segons Ripoll, «tothom va escoltar la nostra proposta i en cap moment es van oposar a ella. Sí que és cert que la regidora Iris Gual, d'Alternativa Baix Gaià (ABG), va considerar que havíem d'anar a més i va considerar la proposta poca cosa». En el ple del dijous s'intentarà aprovar inicialment la modificació del Pla General perquè es permeti la permuta d'usos entre els dos terrenys.


El govern (PSC, ERC i Grup Independents de Torredembarra -GIT-) estan en minoria i necessiten com a mínim el suport d'algun grup de l'oposició: CiU, PP, L'Agrupació o ABG.


Si el ple del dijous aprova inicialment aquesta modificació puntual, el següent pas serà l'exposició pública de la permuta per donar peu a la presentació d'al·legacions. Després, el ple ha de votar l'aprovació provisional (resolució de les al·legacions) i enviar la proposta a la Comissió d'Urbanisme. Com aquest pla parcial és anterior al traspàs de competències d'urbanisme al municipi, la Generalitat encara té potestat per decidir qualsevol canvi en Muntanyans II. Ripoll està convençut que s'aconseguirà aquesta permuta d'usos.


Diaride Tarragona 12/04/08