dilluns, 2 de març del 2009

L'oposició de Torredembarra, molesta perquè té límit de temps als plens



Acusen el govern local de no oferir suficients espais de debat per a la resta de grups polítics
28/02/09 02:00 - Torredembarra - azahara palomares


Escalada de desconfiança entre govern i oposició a l'Ajuntament de Torredembarra. En aquest cas, l'espurna ha estat la decisió de l'alcalde, Daniel Masagué (CiU), de limitar el temps d'intervenció dels grups de l'oposició al torn de precs i preguntes del ple celebrat dijous passat a la nit, una decisió que els grups fora del govern (PSC, ERC i ABG) s'han pres com un atac a la seva participació política.

A la tensió s'hi afegeixen les reiterades queixes per la falta d'espais de debat i col·laboració entre executiu i oposició, i que dijous van ser patents en el rebuig d'una moció per a la creació d'una comissió per a la informació econòmica.


Dijous passat, en arribar al torn de precs i preguntes, l'alcalde torrenc va informar els tres grups a l'oposició que aquella nit tan sols disposarien de trenta minuts per formació política per formular les seves peticions.

L'anunci va provocar molt malestar entre PSC, ERC i ABG, ja prou molestos després que minuts abans el govern (CiU, l'Agrupació, PP, GIT i una regidora no adscrita) hagués rebutjat una moció conjunta de l'oposició per reclamar una comissió permanent d'Hisenda.

«L'alcalde va decidir de manera arbitrària establir el límit de temps, i en cap moment el reglament orgànic municipal preveu una possibilitat així», va lamentar la regidora del PSC, Susanna Navarro.

Des d'ABG, el seu portaveu, Lluís Suñé, critica que les limitacions no s'hagin consensuat en junta de portaveus. «És l'únic espai de debat que tenim, i ens el retallen», va comentar.
No és el primer problema de comunicació entre govern i oposició des que es va produir el relleu a l'executiu l'estiu passat.

En els darrers mesos s'han produït queixes per la votació de temes sobre els quals l'oposició no havia rebut, al seu parer, la informació amb prou antelació, com va ser el cas de les ordenances fiscals i el projecte d'aparcament a Filadors.


Precisament, els tres grups van lamentar que l'executiu vetés dijous també la proposta de nova estructura de treball que l'oposició defensava amb la creació d'una comissió que es reunís cada dos mesos per tractar dels temes d'Hisenda.

«Estem molt decebuts, perquè era una proposta amb bones intencions i que hauria beneficiat tothom», va afirmar el portaveu d'ERC, Gerard Ciuró. La voluntat de l'oposició era aplicar aquest model de treball conjunt a altres àrees municipals.


LES FRASES

SUSANNA NAVARRO regidora del psc «El govern improvisa i no té capacitat de reacció. Tot plegat li dificulta aconseguir la unanimitat»

GERARD CIURÓ
portaveu d'ERC «No compten per res amb l'oposició, i això els pot passar factura, perquè un dia o altre pot ser que ens necessitin»

LLUÍS SUÑÉ portaveu d'abg «Cal que el govern rectifiqui les formes i trenqui la desconfiança. Hem de poder fer aportacions»

DANIEL MASAGUÉ alcalde de torredembarra (CiU) «Pretenc regularitzar la participació als plens, però espero arribar a un acord amb tots els partits» «Demano propostes, i ningú diu res»

L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, va vincular ahir el rebuig a la comissió d'Hisenda defensada per l'oposició a problemes de reorganització interna. «Ara mateix és impossible tècnicament, ja que tenim moltes baixes de personal que no hem cobert per estalviar», va afirmar. Tot i això, es va comprometre a crear aquest òrgan de treball «abans de sis mesos», un cop s'hagués normalitzat la situació interna. Masagué, però, va lamentar que l'oposició parli de falta de debat quan «no han fet cap aportació als pressupostos» tot i que, segons l'alcalde, se'ls ha sol·licitat. Pel que fa a la limitació de temps als plens, va afirmar que s'intentarà consensuar una solució amb tots els grups. «Vaig atrevir-me amb aquesta mesura perquè ningú m'havia proposat cap alternativa més», va assegurar.