dimarts, 31 de març del 2009

Cafè o cantonada, reunió o comissió... però sempre projecte de futur.


Alguns estem amb les mans una mica encetades i brutes. Estem canviant les rodes a un vehicle necessari a Torredembarra.

Fins ara hem vist improvisació i fins i tot bones intencions. Però sempre o, quasi sempre per no polemitzar, poca preparació ideològica.


I no és ideologia sentir-se millor que la mitjana. La força son les idees i la sinceritat de coincidir i dir-ho quan faci falta.
La feina més discreta fa falta. No ens confonguem en mirar cap a bandes més segures.

Torredembarra necessita una nova majoria al plenari municipal. Una majoria capaç de treballar plegada i amb visió de conjunt,
Sense cuites i sense records que ens invalidin a uns i altres. I per això cal treballar en molts fronts. Alguns anem fem feina a on podem ser més efectius. Una feina que passa per no atendre les desconfiances. No atendre amb la generositat necessària perquè no sigui una cuita més.

Potser sigui un moment difícil per entendre que cal mirar més endavant. El dia a dia s'ha de millorar, sens dubte.
Però caldrà el valor de parlar de programes i de plans d'aplicació. El valor de veure el millor de cada proposta i no adjudicar a ningú més intencions que les que declari o es puguin provar.

Caldrà parlar de Torredembarra. De tota i de tots i cadascuns dels seus habitants. Si tornem a fer l'error de veure a veïns com a prescindibles no arribarem a arreglar rés.
Fem faltar tots. I si no calia recordar-ho que ningú s'ho prengui com un retret.

Alguns estem acostumats a treballar a prop amb la mateixa eficàcia o més que a dintre.
Ens caldrà feina i valentia. Doncs sembla que d'ací a dos anys la "patata" serà calenta i tova, difícil de portar. Caldrà més d'una mà estesa perquè no s'estavelli al terra.

Cada cop que passem d'una idea, proposta o comentari positiu, indefectiblement som corresponsables. I això no és dolent si ens apropa i ens permet canviar el signe de les coses.


Comencem al Plenari, millorem el missatge i el contrast. Anem explicant el que faríem diferent i el perquè. I quan estiguem d'acord, doncs diguem-ho també. Torredembarra ho necessita.

1 comentari:

resnoesmesqui ha dit...

Crec, que el teu escrit va en la mateixa linia del que ha publicat en Francesc Mercade en el seu blog, i jo mateix en el meu. Anem dons preparant el camí, per un model nou,capaç d'aglutinar sota el respecta i amb la força de les idees

Una abraçada

Jordi Solé