dijous, 25 de setembre del 2008

Una Torredembarra a l'expectativa...




Varies associacions polítiques, agrupacions, comitès locals etc han programat reunions per a escollir diferents coses. Des d'executives fins a delegats, de programes de govern fins a estratègies o marcs per a trobar coincidències, i fins i tot d'altres coses.


Aquesta situació i l'arribada de la tardor, fan possible aquesta sensació d'expectació que anomenàvem al títol. A la Torre li cal alguna cosa.


Per uns, temps de calma i veure com li va al nou govern local. Per altres, desperts ja de la melangia de veure com el pacte d'esquerres no fructificava, gràcies a l'ensurt de veure el que costava creure, la raonable pressa de no perdre el temps en arranjar-ho tot i trobar per fi el camí de la coordinació progressista.


Potser encara hi hauria un tercer grup, o quart també, dels que en el retret i la rancúnia encara hi troben estimulació i els instigadors dels canvis, siguin dolents o no. De segur que entre aquest grups, no ens posaríem d'acord a on va cadascú. Mala feina, perdre el temps.


La resta de temps que ens distancia de les eleccions municipals, no diem legislatura, perquè com diuen no es legisla, podria aprofitar-se per diferents coses:


  1. Trobar interlocutors vàlids per a cada situació, tema o marc polític.

  2. Endreçar, en el sentit més humà i generós, cadascú, cada casa.

  3. Treballar fins al consens a cada formació política un pla acurat i detallat del que li cal a Torredembarra per encarar el futur.

  4. Un calendari rigorós per a dialogar amb els models a la taula amb totes les formacions.

  5. Sumar coincidències i avaluar divergències.


I treballar i treballar, i parlar i parlar... fins que el més evident sigui entendre´s.


Continuarà...