dilluns, 22 de setembre del 2008

La crisi econòmica obliga moltes parelles a ajornar el divorci




Cada vegada menys parelles catalanes decideixen casar-se, però també cada vegada menys es divorcien.

Tot i que actualment el nombre de casaments encara supera el de divorcis, ho fa de ben poc. Una de les causes que explicarien aquesta reducció en el nombre de divorcis és, encara que sembli mentida, la crisi econòmica.

I és que hi ha parelles que no es poden permetre viure per separat per culpa de la hipoteca.
Les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística sobre ruptures matrimonials revelen que, mentre que hi va haver prop de 30.000 casaments, a Catalunya el 2007 més de 25.000 matrimonis van partir peres, un xifra que per primera vegada en els últims anys ha disminuït. Tot i això, no ho van poder fer totes les parelles que ho voldrien. El tràmit de divorciar-se pot costar uns 1.500 euros, una xifra que no sembla excessiva, però a aquest cost, els matrimonis que decideixen posar fi a la seva relació hi han de sumar les despeses que suposen encarar una vida per separat, i en aquest punt sovint topen amb un gran inconvenient: la hipoteca. Són les parelles joves, que sovint només tenen una residència i la tenen hipotecada, les que es troben amb aquest problema.

No poden fer front a les despeses que suposen dues vivendes i és per això que es veuen obligades a continuar vivint juntes malgrat haver trencat la relació sentimental.
En casos com aquest, la llei permet que per motius econòmics, una parella divorciada comparteixi la vivenda. Si el matrimoni té fills, com que la dona és la que acostuma a quedar-se la custòdia, accepta que el cònjuge es quedi a casa, perquè és conscient que no pot pagar una hipoteca i un lloguer alhora.

Clar que no parlem del finançament.... quina bajanada!!