diumenge, 8 de juny del 2008

Un cop d'ull al mar





La crònica A. TEODORO. Torredembarra
EL PUNT


Un centenar de persones se situa en rotllana a l'espera de l'arribada dels pescadors. L'ambient és immillorable: a la vora del mar, un sol esplèndid i una suau brisa marítima. Arriben els herois de la matinal, i amb ells la recompensa de tota una jornada de treball. I comença el rebombori. «Noranta, vuitanta, setanta», i baixant. Un home compra una caixa de dorades a 1.550 pessetes. Immediatament, el preu de dues caixes de pop puja a les 1.600 pessetes. Després, bonítols, sípies...
«Fa més de deu anys ho fèiem així, i tot i que ara és automàtic, sempre ens agrada recordar les nostres arrels tradicionals.» Aquestes eren les paraules d'un dels pescadors que participava ahir a la subhasta de peix tradicional que s'emmarca dins la primera edició del Mercat del Mar, que se celebra des del passat divendres a Torredembarra. L'acte, a càrrec de la Confraria de Pescadors, va ser només una petita demostració del que es va viure ahir als jardins de Cal Bofill de la població costanera.
Les parades d'artesania i productes típics es van omplir de gom a gom durant tot el dia, i s'espera que l'afluència no minvi durant la jornada d'avui. Tot just finalitzar la subhasta, els allà aplegats van començar a fer cua per degustar les típiques tapes marineres. En total es van repartir 158 plats de pop amb allipebre, verat en escabetx i fideus amb sípia.


ÈXIT D'ASSISTÈNCIA
El bon temps va afavorir que la gent s'apropés al Mercat del Mar per tal de gaudir de les autèntiques tradicions marítimes. Montserrat Gassull, presidenta del Patronat Municipal de Turisme, va definir aquesta primera edició com «tot un repte que està funcionant prou bé. Tant el divendres com avui [ahir per al lector] la gent ha vingut en massa i això és molt important per al sector i per a Torredembarra».
Aquest mercat té com a objectiu «promocionar la vila amb els seus elements propis com és el cas del mar, i de passada, ampliar el calendari d'activitats més enllà de l'estiu».