divendres, 30 de maig del 2008

El jutge prendrà declaració ...





El proper dilluns 9 de juny, l'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, i l'anterior, Miquel Àngel Lecha, hauran de comparèixer a primera hora del matí davant el magistrat del Jutjat de Primera Instància del Vendrell per a declarar i defensar-se de les acusacions reflectides a la querella que va presentar a títol personal el membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans Silvestre Morros, i que es va admetre el passat 4 de gener.

Segons explica avui el Diari de Tarragona, el jutge admet, per la via penal, que els dos polítics expliquen el seu paper en la tramitació de la urbanització, però ells sempre han defensat que les decisions són autonòmiques i no municipals. Malgrat tot, ha rebutjat ja dues vegades la paralització de les obres, que segueixen el seu curs i podrien acabar la fase d'urbanització en qüestió de poques setmanes. Així, el jutge ha denegat per dues vegades la paralització sol·licitada.


El magistrat del Vendrell recordava al querellant en el darrer auto que una cosa és que una determinada zona s'entengui que ha d'estar protegida, que per això està la via administrativa corresponent, i una altra diferent és que es pretengui extreure la responsabilitat penal per la realització d'una actuació urbanística en una zona no protegida i inclosa en els plans urbanístics.