dimecres, 21 d’abril del 2010

A la casa de la vila… hi ha sabó i raspall





El poble em va ple de les declaracions del Sr. Massagué a l’espai radiofònic que cada divendres emet l’emissora municipal sota el nom “La casa de la vila”.

Vagi per endavant que no falta quasi mai, abans tot eren “ets” i “uts” i feina fuig per a comptar amb la versió “batlleriana” de les problemàtiques que anaven sorgint. Bé, ho deixarem, per ara.

I vagi per endavant, també, que cal un espai a on sentir i escoltar als regidors, a tots, i als representants de les forces polítiques, a totes.
Avui no ve molt motivat?
Així s’encetava el gruix de l’entrevista. Una nota de solidaritat, rés a dir, qui té el cor gros no hi pot fer més.

Preguntat sobre si li venia de gust anar al programa el Sr, Massagué comentava... “sobretot després d'un ple per explicar coses que no han quedat clares al mateix plenari”. Resposta interessant venint de qui dóna paraules i les pren a dojo, de qui fa totes les interrupcions que li plauen i que exigeix que no hi hagi diàleg sense la seva concessió de paraula.
La següent pregunta l’encoratjava amb certa emoció comentan que no es va tallar: “Si que em vaig tallar... hi ha punt on no em permet anar més enllà... però ganes en tenia”. UFFF!! No és cert que sembli que fuig d’estudi constantment... és contenció.
Una de les preguntes estrella no podia ser altre que la Valoració del Ple ”La sensació era que estaven en campanya electoral... sobretot el Partit Socialista... son aquelles maneres que en política no tindrien que existir... es pensem que tenen dret a dir-ho tot i que no els hi diguin rés, i en això soc molt curós... si no m'ataquen no ataco i m'ha donat bon resultat... l’atac per l'atac fins arribar als extrems... si això és la política no m'estranya que cada cop es voti menys”.

Bona dissertació, cap exemple per cert, però bona dissertació sobre el fet de la palla a l’ull... Compte que si no s’ataca no ataca, així les preguntes son ofenses. En varis plenaris hem sentit per part de més d’un grup, que no s’hi val de temptejos a les cantonades o a l’ascensor, que es vol un pla de treball seriós i net, de tu a tu i al voltant d’una taula.
Té prou cura de desmarcar un grup polític de la situació. I rés a dir, cadascú fa la feina com la veu. L’excepció encara deu confirmar la regla, sinó ha canviat.
Vostè la política l’entén d'un altre manera? Pregunta? Sabó? Raspall? Tot plegat? Tothom que hagi trepitjat la universitat, poc o molt, sabrà el perill de les preguntes afirmatives. És clar però que amb el fenòmen creixent de la premsa rosa o scatòlogica, la recla es trenca. Calía haber dit que voldria vosté i que fa per aconsseguir-ho? Però és clar també que la vella escola és vella.
"L'entenc en coses serioses, ens posar-se d'acord, que la gent vegi els gestos, que vegi les coses importants després la gent no entén qui te raó..." Els errors perden valor en l’autor, "no n’hi ha per tan", acostuma a dir-ho el que et pica per darrera amb el cotxe. Si la gent no enten qui té raó... potser és perquè no es dóna la mateixa publicitat a uns i altres o a una posició o a una diferent. "veig molta estratègia de partit, molt acoso i derribo, en aquest cas meu, estic parlant del partit socialista.." quan es parla d’estratégia de partit sóna a alguna cosa fosca. A una pissarra a la “bodeguiya de La Moncloa” plena de fotografies codificades dels abnegats... És lleial l’estratégia de la tossuda voluntat i tindre com a referents alguns veïns de “pro”?.

"ahir esquerra va tenir un dia normal... que feia molts dies que no hi era..." Compte amb els dies que Esquerra no està normal... pot referir-se a anormal? A superior? A diferent? Deixem-ho ací que potser ens equivocarem,

"l'abg un diàleg fluid... és la mostra més clara que si algú cooperar.. vol fer coses jo estic disposat a ajudar i a deixar fer coses... i ens posem d'acord en les coses importants..." Evident que reaccionar a la brava seria dir que sona estrany... però saben que l’alcalde “raja” fins i tot quan et saluda, a un li surt la vena més serena i respecta la feina de cadascú.

Aixó sí, si es posen d’acord amb els temes importants, que no es queixí ningú quan es reclama el mateix respecte i accés a la informació, ja que si hi és no ho sembla.
"Això si que és política en lletres majúscules, lo altre es fer politiqueos que només busquen desprestigiar a l'altre..." Més del mateix, preguntar és ofendre quan un no sap o no se sap explicar. Si té clares les contractacions les defensa i prou. I si hi ha multipresència de l’àrea convergent, doncs explicat millor.
"És la primera vegada que sento que ABG es defineix en que el Car vagi a costat del Cap, ací em de ser molt seriosos..." Com que traduir l’excés de paraules per frase del Sr. Massagué és tan dificíl com agosarat, ho deixem ací. Sembla que la fidelitat va durar uns minuts. Compte que ho sembla.

"Al Partit Socialista se li ha estat demanant durant tres anys un lloc on ubicar aquest CAR... equivalent a hospital de dia i un possible hospital a la llarga... el Partit Socialista no ha estat capaç Fa tres anys que la Generalitat va autoritzar .. el Cap de Vilaseca i el CAR de Torredembarra... trobo uns terrenys que tenien una carga... una cessió 9000 m2 en una entitat privada... parlo amb Sanitat i aclareixo aquest terrenys... "

Inexactituts a dojo. No va autoritzar, va plantejar o es va saber, en tot cas oficialment no sha sentit a cap plenari. Com anecdota citar que se li va preguntar en una reunió del Consell el mes passat i va fugir d’estudi, abans d’arribar a l’ascensor (sembla fixació) ja estava acceptant una part de la pregunta.
"Ara es volen apuntar el tanto de que a Muntanyans no, i que és millor el centre..." Va d’això. "Evidentment que és millor el centre i que ningú ho nega però les oportunitats passen i prefereixo un CAR a Muntanyans ara que un diguem-ne hospital dintre de deu anys..." Argument principal dels socialistes i d'ERC davant del no fer el col·legi a Malla XIII, "busquin però compte" i els va titllar de... "ens podem trobar que volen fer el col·legi i el car junt no puguem fer ni una cosa ni l'altre..." home de poca fe, la va esgotar esperant el parquing .

"És una demagògia barata... ho han tingut tres anys i no han mogut dit.. perdó fa tres anys, en van tenir un¿? i ara que prenen decisions es posen a dir que les decisions no els hi agrada..." Seguim exactes i ben explicats.

"una mica més de serietat i mirar més pel poble... i repeteixo al mig del poble seria un lloc ideal..." Més seriós que dir el que acceptes. Sinó pots tirar-ho endavant demana col·laboració no asentiments.

"el tema del CAP ja fa pudor... és un caos..." Quan hi ha responsabilitats a compartir li surt la vena combativa.
El motiu de la controvèrsia va ser l'annex, ja que vostè mateix va dir que respectaven el que havien dissenyat ells, simplement era un annex a on parlaven de la rotonda que podria dificultar l'altre pla parcial......
"soc molt curós però quan vec que els interessos que priven son altres hi ha coses que em revolten..." (es perd) A saber els dimonis que li van passar pel cap. ( referit a sobre coll)
La rotonda
"El partit socialista quan governava en majoria dissenya dos plans parcials... la pujada tradicional dels munts que ho havia estat tota la vida... el carrer onze de setembre... es desplaça dos-cents metres... que passi per una urbanització..." Bon intent, tot i deixar-se que sols es refereix al transit rodat i que el pont peatonal i amb carril bici és una vella revindicacio.

"la gent que dissenya això no son de La Torre... no senten els colors.. s'ho analitzen des de lluny i diuen mira si ho posen dos-cents metres més amunt o més avall ens dona igual..." el nou fitxatge d’Urbanisme és de La Torre? Els darrers projectes els ha encarregat a La Torre? Quins colors, els de Els Munts? Els del Barça? El CAR a Muntanyans 1, no són més de dos-cents metres?

"la gent de la Torre vol seguir pujant als Munts pel mateix lloc que ha pujat tota la vida... a que coi venen... una rotonda al davant de la casa gallega no té cap sentit... "La rotonda compartida amb Altafulla, no tenia sentit? Torna a oblidar-se, sospitosament, de que parlem de transit rodat.

"això quan ho fa algú que en aquest cas crec que és de Salamanca, s'ho mira des de lluny, su mira... su analitza des de lluny i li dóna absolutament igual... la gent de tota la vida el que senten i volen és fer això..." la gent de tota la vida? És que hi ha catalans de segona a Torredembarra? Torredembarra s’ha assabentat d’aquest posicionaments? Tornem al cens de fa quinze anys per a fer consultes vinculants? N’hi haurà prou? Potser amb les partides de naixement? Les fes de baptisme, per a cobrir els parts fets a Tarragona?
"Com a convergència defensaven de treure el pont i fer una rotonda o deixar el pont.. van dir que o es deixava la rotonda o no es negociava... i ara diuen que o es treia l'annex o no jugava... s'aprovava com ells ho havien aprovat i simplement s'afegia un annex per la possibilitat negociant poder-ho canviar... "

O sigui que ens cassem però amb el divorci signat? I aquests darrers temps de sequera, no ha tingut temps de solventar els plans parcials de la Sort i de La Rasa?
"També vaig dir votarem que no i després voldran estar per a decidir que si CAR que si Col·legis... ells han votat que no perquè no els hi interessa el bé del poble... no els interessa que això tiri endavant i interessa posar pals a les rodes i que aquest govern que estan treballant molt... i volen que això acabi sent un desastre... "

O amb mi o contra mi? Caldrà reforma la Llei de régim local i recuperar els tractats de vasallatge.
"Això és política amb lletra petita, és política de ridículs, si us plau fense gran i fem política en majúscula que es el que interessa al poble i no política partidista... "

Compte, la política en lletra gran és aprovar un tema amb un condicionant afegit.
I vostè no creu que serà la tònica predominant fins a les eleccions d’ací un any vista... Donant per fet que tot es veritat i negatiu. Gran pregunta. Potser recors de Roda?
"Si si, perquè els partits quan no tenen un líder clar i resulta que hi ha algú que es té que guanyar el lideratge es tracta de desgastar... el que aconsegueixi el meu cap en safata possiblement pugui anar de cap de llista en el seu partit... "

Confondre lideratge amb cap de llista és creure que els partits presidencialistas son tots. Hem d’entendre que el Sr. Massagué és el lider de convergencia i Unió a La Torre? Teniu aquesta sensació? Ho deixem ací. ...
"jo que no soc polític,,, soc un ADVENEDIS en política per dir-ho d'alguna forma... així ens anirà i així votarà la gent...
A banda de perpetrar el català, sembla tota una confesió? Compte, potser,
"no. els polítics no demanen disculpes mai és una màxima... jo demano disculpes ...ells sembla que no hagin après a tenir aquesta amplitud de mires que es te que tenir quan s'està governant"

L’amplitut passa per no donar una sessió l’endemà del ple com demanava Esquerra i el PSC?.
Preguntat sobre les contractacions de personal afí a convergència ... "apartar a la gent pel seu carnet... no m'agrada tirar d'arxius però l'Ajuntament de Torredembarra ha tingut contractada a l'exdona del Sr. Sabaté, delegat de la Generalitat a Tarragona... fer aquestos comentaris... el que estic fent ja em sembla gruixut, no ho hauria de fer.. el que faig és defendrem... no atacar..."

Millor deixar-ho correr. I millor que sàpiga el que diu.
I ara que ha passat setmana Santa, el que estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra...
"Per supos, per supos... això no és ètic "
Per “supos”, qui més, qui menys, tothom a fullejat el catecisme.
Pregunta del carrer... ¿Porque tiene usted el pelo tan rizado? Non coment. Almenys hem acabat bé, hem començat amb això del ple però hem acabat bé, ...Alcalde i ha distendir-se del Ple... que ja toca.
El "dit", sabó, raspall i atacs a la demagogia. Que per aclarir és:

demagògia
Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats cap a l'acceptació de programes d'acció impracticables i fal·laciosos que miren només de mantenir situacions de privilegi
demagògia
Estat polític en què el govern és lliurat a la multitud
demagògia
Segons el concepte aristotèlic, forma impura de govern democràtic que consisteix a exercir el poder a profit de les masses indisciplinades

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si yo fuera del PSC estaría francamente preocupado.Te animo a seguir trabajando y marca tu propio terreno.
No debes convertirte en comparsa de nadie.

la cua de lleó ha dit...

Comparsa és qui acompanya a la rua? o qui a banda de treballar, no li cal anar al cademunt de la carrossa? Hi ha dos grups amb una clara responsabilitat de fer rutllar Torredembarra. Tots els escollits també, com no pot ser de cap manera més.
Per tan convergents i socialistes, han de pujar el llistó i deixar més clar encara com farien les coses en cada tema.
Per tan, la forma de treballar ésdiferent. Quan força regidors, inclós l'alcalde, diuen que no en tenen ni idea d'urbanisme em quedo preocupat.
Parle de la llei? de la normativa? de tot? Hem oblidat que hem de detectar necesitats i els técnics farant les propostes. I qe les podem ratificar, comparar, consultar o encarregar fora si cal.

En el darrer Plenari, es parlava d'aprovar amb una incognita a sota el braç. Uns ho acceptaven per donar sortida a l'escola i altres per sortir del pas. Qui és qui?

freak ha dit...

Benvolgut :
Bé,com a feres infantils, resseguint aquella vella cançó del Torrebruno. Els uns contra els altres. Tigres!!! Leones!!! todos quieren ser los campeones!!!
Doncs sí que sembla que hi ha nervis a Can PSC…..No sigues malpensat,el que busca,el senyor Alcalde, crec, és cridar l'atenció de l'audiència.
Ara bé, quantes oportunitats heu deixat perdre vosaltre en molts altres temes ? Albert. Hemeroteques habemus.
Tot plegat per seguir enganyant als quatre arreplegats que encara creuen, amb valtrus perqué s'ha de ser ruc per creure el que dieu,com ens podeu prendre per tan imbècils a la gent.
La pena es que encara n'hi ha que votarán. CIU = PSC = R.I.P.

Així no anem enlloc.

la cua de lleó ha dit...

La filosofia del "I tu més" si que no porta enlloc.
Hi ha un fet concret de desqualificació, no pas de nervis. La baixa estatura humana i política de qui va a un programa de ràdio i parla com acostuma per les cantonades és un fet i denunciable.

I cridar l'atenció és més bon pensament que analitzar una entrevista?

Si s'ha de ser ruc, o suposar que es pren per imbècil a algú, per a mi sols és la justificació per a no fer rés.

Freak, no abandonis. Pren-te la molèstia d'informar-te i presenta les propostes que creguis convenients de la millor manera possible. O participa, si és que no ho fas encara, en els diferents ens per a fer-ho. El ventall de les opcions polítiques està present a Torredembarra. Hi ha un Consell Municipal de Sostenibilitat i un teixit social i cultural prou ampli.

Igualar les opcions amb més recolze amb la mort és tan com dir perquè aixecar-me del llit. Si treballes en altres àrees, ja ho entens. El to del text feia pensar que no.

Ens veiem, freak?