dimarts, 27 d’octubre del 2009

L'Ajuntament de la Torre retira la concessió de la recollida de brossa a Cobapsa pel «servei nefast»





27/10/09 02:00 - Torredembarra - n. serret

L'Ajuntament de Torredembarra va comunicar ahir a l'empresa que s'encarrega de la recollida de la brossa al municipi que prescindirà dels seus serveis a partir del proper dissabte. Ja hi ha un concurs en marxa, del qual se sabrà quina empresa és l'adjudicatària del contracte demà mateix, tot i que serà provisional, fins que surti a concurs la gestió de tota la recollida de la Torre. Segons el regidor de Serveis, Juan Pérez, la decisió l'han presa a causa del «servei desastrós i nefast» que assegura que presta Cobapsa i hi afegeix que han rebut «centenars de queixes dels ciutadans».
Des de l'empresa, però, lamenten la decisió, i Enric Lara, que n'és el coordinador general, explica que han posat la qüestió «en mans dels advocats», ja que dubten que el procediment sigui correcte. A més, Lara detalla que la retirada dels contractes del servei porta a porta i de la recollida de fracció orgànica suposarà haver de «fer fora sis persones, perquè l'empresa no té capacitat de reubicar-los». Lara assegura que l'Ajuntament els ha dit que «les altres empreses cobren [els serveis] més barat» i ara els reclama a Cobapsa la diferència entre el cost que cobrarien altres empreses i la seva amb efectes retroactius. El regidor de Serveis detalla que l'Ajuntament paga 32.000 euros al mes pels serveis que volen rescindir a l'empresa penedesenca i, en canvi, la nova empresa adjudicatària dels serveis ho farà per valor de 12.000 euros al mes.

Amenaça de vaga

A aquesta situació s'hi afegeix l'amenaça de vaga indefinida per part del sindicat CCOO. El motiu és, segons el coordinador d'Activitats Diverses del sindicat, Manuel Ruiz, que l'empresa Cobapsa no ha pagat diversos complements a 15 treballadors de la brossa des de juny a setembre, com ara la nocturnitat o els dies festius. Enric Lara, però, matisa que només es tracta de dos treballadors, als quals ahir van ingressar-los el que els devien. Segons Lara no els podien pagar perquè no havien «rebut els diners» que els devia l'Ajuntament, que també ahir va ingressar-los a l'empresa, segons aquesta. Pel que fa a la resta de treballadors, Lara assegura que el que demana el sindicat no està previst en les taules salarials del conveni col•lectiu que han signat aquest mateix mes i, per tant, «les altres reclamacions no tenen raó de ser».
La vaga afectarà el servei de neteja diària, segons Enric Lara, si no arriben a un acord, però Treball ja ha instat CCOO a acomplir els serveis mínims mentre duri.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/96979-lajuntament-de-la-torre-retira-la-concessio-de-la-recollida-de-brossa-a-cobapsa-pel-lservei-nefastr.html