divendres, 30 d’octubre del 2009

La trànsfuga o el cant de les sirenes





No puc comprendre com arreu es demanda, s’implora una reacció de l’oposició a l’Ajuntament i seguim pendents del que fa una regidora.

La llei és així, de moment. L’escó o l’acta de regidor és propietat del que li "toca". Mala conversa, doncs per arreglar-ho quedaríem en mans de les majories de cada moment de les formacions polítiques.


I si hi ha molts adeptes a la combinatòria alemanya, amb tocs britànics i alguna adequació mediterrània, el cert és que podria funcionar als parlaments, però a nivell local, no està tan clar.

Podria succeir que passéssim de les llistes, als més hàbils o recolzats i no als millors o amb millors idees. La imatge infantil que em persegueix és un ex lluitador de lluita lliure que a força de passejar-se amb un lleó va ser escollit. No exagero, la barriada de Sants encara ho recorda amb un somriure al llavis. Eren altres temps i hom té la sensació que els hi vàrem encolomar una petita revenja filosòfica.

Amb aquesta entrada no vull dir que no es faci rés. No és cert. Però si que costa molt de saber una cosa tan elemental com que farien els altres o el perquè està malament una acció de forma entenedora.

Si la gran ocasió de treballar son els plenaris, cal argumentar i ordenar les propostes per a fer pedagogia política. Cal oferir la possibilitat de fer seguiment dels temes perquè la ciutadania pugui seguir el fil i establir conceptes i opinions.

L’endeutament, la manca de difusió i transparència son fets que tractats per sobre poden esdevenir allò què depèn del color del cristall semblin una cosa o una de diferent.

Si hi ha un article fals o poc representatiu. Cal actuar i demanar una reunió immediata i esclarir-ho. I si el dictamen és negatiu, denunciar-ho públicament. Exigir als mitjans que ho tractin amb la mateixa publicitació en que van difondre la notícia.

Ja hi ha regidors i regidores que organitzen les intervencions en preguntes concretes i algun prec, és cert. Però, humilment, crec que manquen mocions i propostes. També manca el perquè de cada pregunta i evidenciar les diferencies.

I el més important, segueixo humilment proposant, postures clarament unitàries dels grups que no tenen responsabilitats de govern en aquest moment quan sia possible.


Hi ha hagut un Festival contractat i mal publicitat i passarà desapercebut com tantes coses que se saben que es fan. Del que no arribem a saber ja ni parlar-ne.

Un breu repàs als darrers plenaris i sols ens quedarem en tres o quatre coses. Hi ha hagut moltes més però és difícil recordar-se de més en més i algun migdia perdut.

Ulisses va sentir les sirenes, però anava lligat i la resta de mariners sabien el que havien de fer.

Si tots les haguessin escoltat no hagueren arribat a port.


1 comentari:

Anònim ha dit...

A Torredembarra el PSC va ser majoria a les eleccions municipals, però no va saber conservar la majoria a les primeres de canvi. Ara són el grup majoritàri de la oposició, però no és tampoc el grup que marca l'agenda opositora. Han pensat en oferir diàleg, i fer alguna cosa més que ser els primers en número?