dimecres, 3 de desembre del 2008

10 anys d’Escoles Verdes



461 centres educatius de Catalunya participen en el Programa Escoles Verdes que avui celebra la seva trobada anual a Barcelona . D’aquests 461 centres, 278 tenen el Distintiu d’Escola Verda


Els objectius del Programa són incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i fer xarxa entre els centres que hi participen


Aquest curs, el Programa Escoles Verdes compleix 10 anys. D’aquí a l’any 2018, s’ha marcat com a objectiu crear la Xarxa Catalana d’Escoles per a la Sostenibilitat, on s’integrarien el 40% de les escoles de Catalunya (1.800 centres educatius)


Aquest curs 2008-2009, 461 centres de tot Catalunya (un 10% del total) participen en el Programa, dels quals 278 tenen el Distintiu d’Escola Verda.

El Programa Escoles Verdes és un instrument creat per la Generalitat de Catalunya per ajudar els centres educatius que, voluntàriament, decideixen esdevenir un espai d’aprenentatge per al desenvolupament sostenible. El Programa pretén generar un canvi en la cultura del centre perquè esdevingui un referent de sostenibilitat.

Els agents implicats en el Programa d’Escoles Verdes són:

  • Centres educatius

  • Generalitat de Catalunya

  • Departament d’Educació

  • Departament de Medi Ambient i Habitatge

  • Ens locals


Programa Escoles Verdes s’ha marcat els objectius següents:


  1. Crear la Xarxa Catalana d’Escoles per a la Sostenibilitat, que aglutinarà i promourà xarxes locals d’escoles per a la sostenibilitat.

  2. Aconseguir que el 40% de les escoles de Catalunya (1.800 centres educatius) l’any 2018 formin part d’aquesta Xarxa.

  3. Incrementar el pes de l’educació per a la sostenibilitat en el currículum i en la gestió dels centres, i aconseguir una major implicació de l’entorn proper amb la participació de tota la comunitat educativa.

Torredembarra té prous projectes pendents per a no perdre el temps ni pistonada.

1 comentari:

Futbol a Torredembarra ha dit...

t'informem que acabem de crear un nou bloc dedicat a la informació de la udt de futbol.