dissabte, 4 d’octubre del 2008

Informacions a deshora?




Si qualsevol torrenc llegeix la darrera edició del Diari de la Torre pot tenir una visió d’alguns dels angles de la vila. El més difícil serà establir l’espai-temps.


Carta del suposat aparell polític dels socialistes clarificant fins a l’extenuació el que ja ha corregut per arreu. Aclaridor? Poc. Foto? Grossa. A temps? Potser ja no.

L’entrevista amb el nou alcalde era obligat en un mitjà de comunicació local. Obligació i cent dies. No hi ha massa a dir.

L’enorme explicació del fluctuant però present regidor d’hisenda sembla venir a deshores. És clar, però que diu que respon a una entrevista del darrer alcalde en la darrera edició. Potser no hi havia més nassos que sortir ara.

Però tornem a la lectura de qualsevol torrenc… anem a posar-ho més concret. Dels que treballen o lluny o massa hores com per passejar i petar-la entre setmana.

Que hauran entès. Que estem encara parlant del “galgos” i dels “podencos”? Que no tenim massa problemes, doncs encara estem en el terreny personal?

Tenim l’esperança de que hi hagi veïns i veïnes que hagin llegit acuradament tots tres treballs. Que hagin fet un anàlisi seré, per aprendre detalls del succeït per a prendre nota i saber exigir el que no hem pogut fins ara. Poder dir la nostre a cada moment.

O consells o sistemàtica. O paraula oberta al Ple o concreció de propostes dels regidors. O ordre del dia prou anticipat, per a poder saber el suficient com per entendre de que van tants “tu ja m’entens” i “Ja li diré quan s’escaigui”

En l’entrevista a l’alcalde hi hem trobat a faltar un anàlisi, breu i concís del perquè d’aquesta nova majoria. Amb paraules seves i amb decisió política suficient com per saber a on estem tots.

Al senyor Ardèvol, menys cronologia I més concreció. Sis punts del que no va passar i del que va passar.

I al PSC, constricció amb una situació que tot i lamentable, no ha estat acompanyada mai de cap disculpa o anàlisi prou seriós i prudent com per veure que han après del que ha passat com per poder tornar a ser una alternativa prou important.

Si l’argument sols és el més votat, 212 vots de 10.051 possibles, tot i que sigui un 3.86% més, no anem bé. Cal poder explicar les diferencies amb argumentacions polítiques. Llavors importarà menys, o fins i tot rés, que una elecció d’un membre de la llista hagi estat equivocada.

Sort, de l’agraïment de la Berta Castells. Qualsevol Torrenc pot entendre que quan hi ha projecte i dedicació es pot arribar a una olimpíada. Tot i tirant un martell.