diumenge, 20 de gener del 2013

L'alcalde de Torredembarra diu que s'estan 'negociant a la baixa' els contractes de lloguer que té el consistori

http://www.diaridetarragona.com/73747
L'Oficina Antifrau detecta errors administratius en la concessió dels lloguers


ACN | 17/01/2013 17:31


L'alcalde de Torredembarra (Tarragonès), Daniel Massagué, ha assegurat que s'està "negociant a la baixa" el preu dels contractes de lloguer amb opció a compra que té consistori. El batlle ha anunciat tenir preacords amb les entitats bancàries per "mirar de millorar el preu actual". "És la meva responsabilitat treballar per millorar les condicions fixades" ha afirmat Massagué qui no ha dubtat en defensar la singularitat dels locals llogats per la seva ubicació i condicions tot i el cost que representa per l'Ajuntament. Massagué ha fet aquestes declaracions després el ple extraordinari forçat per l'oposició al no poder tractar aquesta qüestió en el marc de l'activitat normal del consistori. Massagué ha detallat també que ja ha respost a l'Oficina Antifrau pels "errors administratius" detectats amb la concessió dels lloguers justificant les decisions preses del govern local. Quan a Fiscalia, font del consistori han explicat que s'està preparant tota la documentació per donar resposta al seus requeriments.

El líder convergent torrenc ha assegurat que el plenari d'aquest dijous al migdia "no s'hauria d'haver celebrat" perquè aquest no és l'òrgan competent per resoldre la qüestió. A més, Massagué ha demanat temps i marge per prendre les decisions que necessita el govern local en un context com l'actual i en molts casos, sense el recolzament bancari per emprendre inversions.

L'alcalde ha admès sentir-se "cansat" d'aquesta qüestió i ha defensat l'aposta del govern municipal per tenir lloguers amb opció a compra, tot i que actualment no tinguin activitat però la puguin tenir quan el context econòmic actual millori. 

L'Ajuntament torrenc té ara mateix dos lloguers amb opció a compra a 12 anys sense utilitzar. Per l'ubicat al barri de Clarà, el consistori paga 6.000 euros al mes, mentre que el que ha de ser les noves oficines de la Policia Municipal té una despesa de 9.000 euros mensuals.

El tercer dels lloguers, aquest a 4 anys, l'ocupa la Colla Castellera els Nois de la Torre i l'ajuntament paga 1.400 euros al mes.

L'oposició en bloc critica el tarannà del govern 

El portaveu del grup municipal del PSC, Enric Grangel, no ha dubtat en criticar durament l'actitud i el tarannà de l'actual govern municipal. Grangel ha assegurat que cap contracte - ni serveis ni lloguers- passa per concurs públic i que per aquest motiu van denunciar els sis casos davant Fiscalia després de l'estiu. Grangel ha afegit també no hi ha cap informe que justifiqui el preu dels tres lloguers que té l'Ajuntament.

El socialista, com també ha fet el portaveu del grup municipal d'ERC, Eduard Rovira, han lamentat que ple "no hagi servit de res" perquè no s'ha contestat cap de les demandes exposades pels grups de l'oposició. "Massagué amaga informació i justifica els seus errors amb els altres", han conclòs. 

De la seva banda, el portaveu del grup municipal d'Alternativa Baix Gaià, Lluís Sunyer, ha demanat al govern municipal polítiques més austeres i explicacions de perquè es destinen partides econòmiques a lloguers de locals que no tenen activitat i representen una "despesa important i innecessària".