dissabte, 23 de maig del 2009

L'esport canvia amb la societat




L’administració pública ha d'incidir en les entitats esportives, escoles i associacions i entitats perquè puguin impulsar polítiques per promoure l’esportivitat social i "esportiva", la salut i la preservació del joc per sobre de confontacions de qualsevol tipus.


Per això cal que totes les diferents relitats de Torredembarra manifestin el compromís amb un projecte globalitzador de tots aquests objectius a nivell local.


A més d’aquest compromís, ha d'existir una voluntat que esdevingui tarannà i que permeti vetllar per abastar la societat que volem a Torredembarra.


Amb empresa o no, amb to economicista o de projecte social, amb ganes d'interactuar o pendents de poder fer-ho, cal una declaració prou clara per esdevenir referent.


La Unió Deportiva Torredembarra ho ha estat tot en l'esport a la vila. Però, com altres coses, ha tinguts uns anys a on el creixement i l'evolució de les realitats han malmés l'equilibri que tenia i no li ha donat prou temps per a reaccionar. Sembla que la Junta actual vol canviar la percepció i donar resposta. Bé, sempre està bé un canvi per a prendre més atenció i mida de les situacions.


Enmig d'això Torredembarra ha crescut. Cap novetat. Però hom es pregunta si tot i saber que hem crescut hem estat capaços de comprendre-ho i prendre'ns el temps per a preparar l'atenció de nou, la refundació del que calgui i la re-orientació del que ho demandi.


Una empresa municipal per a treballar a l'esport, serà sols un NIF si no incorpora un projecte prou àgil i respectuós per a no deixar a ningú fora, per a col.locar la sociabilitat dins dels capítols d'obligat compliment i esdevenir un referent d'assessoria, de recolzament i de tanteig de l'evolució torrenca en aquests temes.


No tractem l'història amb poc respecte, s'ho mereix sens dubte. Però la història arriba fins al darrer minut en cada cas. I fins i tot les constitucions més agosarades o estimades necessiten de reformes.


Atenció, respecte i projecte. I les "caixes" i "faixes" per altres històries, no pas per la nostre.