diumenge, 17 de maig del 2009

71 municipis presenten els seus projectes a la sisena convocatòria d'ajuts de la Llei de barris




Un total de 71 ajuntaments d'arreu de Catalunya han presentat 73 sol·licituds per a optar als ajuts que preveu la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.


La convocatòria d'enguany obre una nova etapa amb tres modalitats de subvenció. Així, s'han presentat 30 projectes per als ajuts d'intervenció integral, 41 als ajuts per a municipis de menys de 10.000 habitants i dos a contractes de barri per a ciutats que ja han finalitzat les seves actuacions.


Un cop avaluats es concedirà una subvenció total de 99 MEUR que servirà per donar entrada a uns 25 nous projectes.


Amb aquesta convocatòria, la inversió pública total a través del programa de barris s'aproparà als 1.200 MEUR i s'arribarà a més de 100 barris. Es preveu resoldre-la el proper mes de juliol. La sisena convocatòria de la Llei de barris permetrà passar dels 92 als aproximadament 100 barris amb projectes ordinaris de regeneració integral en marxa.


El Govern concedirà una subvenció total de 99 MEUR, que s'afegiran a la part que aportaran els ajuntaments beneficiaris, uns 76,5 MEUR. Així, entre les sis convocatòries, s'arribarà a prop de 1.200 MEUR d'inversió pública compromesa per a la millora integral dels barris.


Al Camp de Tarragona, s'hi han presentat Mont-Roig del Camp (Baix Camp), Calafell (Baix Penedès), Cunit (Baix Penedès), Reus (Baix Camp), La Selva del Camp (Baix Camp).


Paral·lelament, es reserven 30 MEUR per al nou programa 'Viles amb projectes', en el marc del qual s'impulsaran programes de regeneració integral en municipis de menys de 10.000 habitants. En aquest cas, ateses les capacitats pressupostàries d'aquests ajuntaments, el percentatge de finançament dels projectes arribarà fins a un màxim del 75% del cost, una possibilitat que ja preveu la mateixa Llei de barris. Per tal d'assegurar que els projectes presentats per aquests petits municipis abasten un ampli ventall d'actuacions, seguint l'esperit de la Llei de barris, el pressupost mínim de cada projecte ha de ser d'un milió d'euros.

Es calcula que es podria donar cabuda a una quinzena d'aquests petits projectes en aquesta sisena convocatòria de la Llei. Opten a aquesta modalitat d'ajuts les sol·licituds de Salàs de Pallars (Pallars Jussà), Pont de Suert (Alta Ribagorça), Alp (Alt Pirineu), Sort (Pallars Sobirà), Agramunt (Urgell), Sant Guim de Freixenet (Segarra), Les Borges Blanques (Garrigues), Juneda (Garrigues), Almacelles (Segrià), Pons (Noguera), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Premià de Dalt (Maresme), Figaró-Mointmany (Vallès Oriental), Martorelles (Vallès Oriental), Polinyà (Vallès Occidental), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i Falset (Priorat).