dissabte, 21 de febrer del 2009

Idees (1)



Adjudiquen el Casal de Joves de Reus per prop de 650.000 euros a l'empresa reusenca Angullo

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat les obres de construcció del futur Casal de Joves per un import de 649.997,25 euros a la societat reusenca Angullo Empresa Constructora SA. El termini d'execució del projecte és inferior als 12 mesos i es preveu que estigui en funcionament la primavera de l'any vinent. A banda dels serveis administratius de la regidoria de Joventut, dels espais destinats a entitats, i dels bucs musicals d'assaig projectats; el titular de Joventut, Ernest Paris, ha explicat que la Generalitat vol tenir presència al Casal i que per tant l'equipament esdevindrà 'finestreta única de serveis'. A més, també ha anunciat la intenció de que el Casal de Joves aculli aules d'estudi nocturnes.


El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Reus, Ernest París, ha explicat que la idea és que el Casal de Joves, que s'ubicarà a La Palma, tingui una 'barreja d'usos' i que siguin les pròpies entitats juvenils de la ciutat les que marquin les activitats que s'hi portin a terme. Així, aquelles associacions que no disposin de local propi, podran utilitzar les instal·lacions del Casal. A més, el Casal de Joves acollirà les dependències de la regidoria de Joventut.

París també ha anunciat que s'estan mantenint converses amb la Generalitat perquè Joventut pugui disposar d'un espai a l'equipament perquè el Casal de Joves de Reus esdevingui 'una finestreta única de serveis'. En el mateix sentit, s'està parlant amb la Universitat Rovira i Virgili perquè el Casal pugui acollir aules d'estudis nocturnes que estarien habilitades sobretot en èpoques d'examens. D'aquesta manera es donaria solució a la demanda existent d'un espai d'aquestes característiques a la zona nord de la ciutat.


D'altra banda, el regidor de Joventut, Ernest París, s'ha mostrat satisfet perquè l'empresa adjudicatària sigui de la ciutat de Reus.

L'equipament

El Casal de Joves tindrà una superfície construïda de 850,51 metres quadrats repartits en una planta baixa, un soterrani i dues plantes d'alçada, que acolliran un espai de bar, d'Internet, recepció i sala de trobada, una sala per a entitats juvenils, una sala de reunions, un espai per a assaigs musicals i un despatx.

El projecte es disposa en dues peces clarament diferenciades, un paral·lepípede de tres plantes situat sobre les alineacions dels carrers de Castellvell i de Tívoli, amb una façana estreta al carrer de Castellvell i una planta soterrani sota rasant; i un porxo que connecta els dos elements anteriors i l'edifici actualment existent a la Palma sobre el passeig Mata sense interferir ens els plàtans actualment plantats al jardí.

La planta soterrani acollirà els espais per a assaigs musicals, amb tres 'boxes' insonoritzats, dos de 17,95 metres quadrats i un de 27,95. A la planta baixa s'hi ubicaran, a part de l'accés i la sala, el punt d'informació juvenil, i una sala gran en la que s'hi instal·laran els serveis de trobada, bar i Internet.

Totes les peces estaran vidriades per donar continuïtat visual amb el jardí i el carrer. Pel que fa a la planta primera, s'hi instal·laran les sales de reunions i d'entitats juvenils, un petit magatzem i un servei higiènic. Les peces s'ordenen al llarg d'un passadís vidriat amb vistes al jardí.

La segona planta estarà distribuïda amb una gran sala separada per l'escala, el magatzem i el servei higiènic. Aquesta sala pot ser compartimentada en dos o més de menor dimensions. Les dues testeres d'aquest volum disposen les terrasses, una sobre el jardí i l'altra sobre el carrer de Castellvell.