diumenge, 25 de gener del 2009

Tot a un número...




L’Ajuntament de Torredembarra aprova destinar els 2,5 milions d’euros del Fons Estatal d’Inversió Local a la construcció de l’aparcament soterrani de Filadors
L’alcalde assenyala que és una oportunitat per al desenvolupament del municipi que no es pot deixar perdre
Torredembarra sol·licitarà els 2,5 milions d’euros previstos per al municipi dins del Fons Estatal d’Inversió Local per a la construcció de l’aparcament soterrani del carrer dels Filadors. Així ho va acordar el ple de l’Ajuntament que es va dur a terme aquest 22 de gener al vespre. L’alcalde, Daniel Masagué, ha destacat que no es pot deixar perdre aquesta oportunitat perquè sense aquesta aportació extraordinària d’inversió estatal, en un moment de crisi econòmica com l’actual, l’Ajuntament tardaria anys a poder tirar endavant un projecte que, per altra part, es clau per al desenvolupament present i futur de la Torre, ja que la manca d’aparcament frena el creixement del municipi. Per a poder ajustar el pressupost a la dotació pressupostària prevista per l’Estat, el projecte s’ha hagut de reformar. Els principals canvis amb l’anterior són pel nombre de places, ja que de moment no es construirà en el subsòl dels dos edificis que s’han de construir a l’entrada pel carrer dels Filadors, tot i que es deixarà preparat per a poder-ho fer més endavant, i s’utilitzarà un sistema de prefabricats. No s’ha inclòs la urbanització de la plaça que també quedarà per definir a través d’un procés de participació ciutadana. L’alcalde ha explicat que es continua apostant per fer l’aparcament subterrani perquè aquest fet permet recuperar i condicionar un espai públic a la seva part superior que esdevindrà una plaça amb opció d’incloure un equipament públic, zona comercial, lúdica i de restauració.
Principals característiques del projecte:

Ubicació: espai interior de l’illa de carrers dels Indians, dels Filadors, d’Antoni Roig i de Gibert. Superfície total construïda: Estructura subterrània de dos nivells amb accés mitjançant rampa amb entrada per la plaça i sortida pel carrer dels Filadors. 6.769,02 m2 en dos pisos soterranis. Nº de places: 226 per a vehicles i furgonetes (10 de les quals seran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda) i 35 per a motocicletes. Hi haurà places més àmplies per a vehicles de mida familiar. Termini d’execució: 9 mesos. Cal tenir en compte que el sistema de prefabricats permet acabar l’obra en un termini de temps més curt i el muntatge és més ràpid. A més, permet anar construint l’estructura al mateix temps que s’excava. Llocs de treball: Hi haurà una mitjana de 50 treballadors de diferents oficis al llarg dels 9 mesos de durada de l’obra. Pressupost per contracte: 2.570.577,99 IVA inclòs. L’alcalde, Daniel Masagué, ha explicat que és conscient de la responsabilitat que comporta la construcció d’aquest projecte, que ha d’estar finalitzat el pròxim 31 de desembre (aquesta és una de les condicions que estableix el Fons Estatal d’Inversió Local) però que ell mateix es posarà al capdavant del control de la seva correcta execució per garantir el compliment dels terminis.
La sol·licitud de rebre la inversió de 2,5 milions d’euros i el projecte bàsic de l’aparcament es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU, l’Agrupació, PP, GIT i regidora no-adscrita), les abstencions del PSC i ABG i el vot en contra d’ERC.

Les formes en contre, l'oportunitat mal entesa s'absté i el dubte de si cal també. Més o menys