dimecres, 16 de juliol del 2008

NOVES POLÍTIQUES DE CIUTADANIA


La construcció dels pobles i de les ciutats passa per ser ciutadans i ciutadanes més responsables, més compromesos i més capaços. Participar amb energia per fer arrivar a tots els estaments les nostres opinions, amb la responsabilitat d’aprendre a aprendre tot el que cal saber. Sols així farem del possibilisme un punt de sortida cap al dibuix que més ens complagui pel futur de les nostres viles.
La igualtat d’oportunitats ha de ser un objectiu inspirador de totes les polítiques i accions de la gestió local. La igualtat de les dones és la igualtat per a tots, i és una base innegociable. Cal mantenir aquest eix inspirador per a no oblidar que no cap cap discriminació per motius d’orientació sexual, credus, pais d’origen o raça en el si de la nostre societat.
La conciliació de la vida laboral i familiar, i en especial els nous usos del temps han de ser un segon eix inspirador. No hi ha prou amb gestionar un calendari ancestral, encara que sigui d’alló més important. S’ha de treballar perquè tots els conciutadans i conciutadanes gaudeixin de cada moment de satisfacció per Torredembarra. Som copropietaris i coresponsables del bo i del que cal millorar.
Polítiques per a l’emancipació i l’autonomia dels joves son la base dels nous ciutadans. Treballar per això és anar construint ciutadania.