dimarts, 11 de novembre del 2008

Què passa a Torredembarra?





El que passa i el que es fa, sovint no és el mateix. Però moltes més vegades, és exactament el que és.


Quan un dialoga i expressa una idea, potser a arreu... però ara parlem de La Torre, quasi bé sempre ha de sentir: Bé, però això no és tot.. o bé : Ja, però tu no saps que... o també: Si tu sabessis... per no dir: No portes massa temps ací com per saber que.


I totes aquestes possibilitats davant que la idea no sigui massa absurda o fora de tes. Si plantegéssim una nova proposta massa agosarada, ja les variables comencen a ser metafísiques.
Caldria un punt zero. Tan ample com es desitgi. Tan ample com una línia transversal que no marques un abans i un després, però si que indiqués la direcció.


Cal rearmar-se ideològicament i afrontar la responsabilitat de viure en societat i de viure a La Torre, en concret.


A Torredembarra s'hi fan coses. A Torredembarra passen coses. Quan et mous per la comarca trobes gent de Torredembarra. Quan necessites alguna cosa, quasi be sempre, ho trobes a La Torre.


I doncs, que passa?


Potser no pas massa cosa. Que no aconseguim sentir-nos reflectits? En que i a on. Massa possibilitats. Les festes? Estan millorant, sigui quin sigui l'èxit de la orquestra “X” o l'obra de Teatre “Z”. Milloren com a concepció del que cal oferir, ara ens toca trobar la justa mida.


La participació no sempre s'entén. O! És que vaig anar a una reunió i la gent desbarrava! O parlen sense saber! O que hi ha de dir aquell o l'altre si ( i qualsevol valoració a la baixa)!


La participació té una doble direcció. D'entrada potser és el camí per assolir informació de la bona. D'aquella que està resumida sense perdre massa detall i que ve directament d'aquell o aquells o que la generen o que han d'administrar la seva execució.


La segona direcció és justament que aquells que generen o que han d'administrar la seva execució, ja parlem d'activitats, prenguin note i facin l'exercici d'assumir o de corregir els graus necessaris perquè la ruta sigui més majoritària o com a mínim més representativa.


Creem amb decisió els fòrums, comissions, actes oberts i qualsevol altre oportunitat de saber de i de donara conèixer el què... encara que sigui per saber que passa a Torredembarra i, també prou important, que passa pel cap als torrencs.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I les comissions?

I el Consell?

I els regidors?

I la oposició?

Sort que ve Nadal!!

On és la gent?

Anònim ha dit...

Collons, com divagues

la cua de lleó ha dit...

Potser et cal més "marxa"... A nosaltres ens en sobre...