dimecres, 14 de maig del 2008

De nou, una batalla a Torredembarra



La primera edició de la Festa de la Batalla de Torredembarra arriba el pròxim 18 de maig, al nucli antic, entre la plaça de la Vila i la plaça del Castell.



Es tracta d’una recreació històrica, cultural, lúdica i festiva d’aquest fet d’armes que va succeir a Torredembarra en el marc de la Guerra de Successió el 16 de juliol de 1713. Aquell dia, a la Torre, es van enfrontar un escamot de voluntaris catalans comandats per Rafael Nebot (500 genets i 750 fusellers i soldats d’infanteria) i un destacament de l’exèrcit borbònic comandat pel brigadier Diego González, amb tres companyies de granaders, 300 soldats de cavalleria i més de 1.000 soldats. La batalla va acabar amb una derrota del general Nebot.



El Patronat Municipal de Turisme i la regidoria de Comerç i Promoció Econòmica han explicat que l'objectiu d'aquesta festa, amb motiu històric, és incentivar el turisme i el comerç i aconseguir una Torredembarra viva tot l'any i no només durant la temporada d'estiu, organitzant activitats periòdiques.



Per la seva part, l'empresa que s’encarrega de la producció tècnica, ha comentat que s'ha volgut fugir d'una fira pura i dura buscant un rerefons cultural i històric, que sigui diferent del que es fa en municipis de l’entorn. De fet, ha destacat que Torredembarra durà a terme la primera celebració important en el marc del 3r centenari de la Guerra de Successió pel que fa a recreació històrica.


Hem tingut batalles i de segur que n'hi hauran més. Sols queda millorar, a veure.