diumenge, 26 d’octubre del 2008

... la necessitat de fomentar la participació en la política





És un debat interessant. S'han de publicar notícies als blog's? Nosaltres pensem que quan fan pensar o quan incideixen directament en algunes de les filosofies de l'argumentari de cada blogaire... sí. Però en seguirem parlant.



La Trobada Nacional de Polítiques de Joventut clou ressaltant la necessitat de fomentar la participació en la política


El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha clos aquest dissabte la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut, que s'ha celebrat a la Seu d'Urgell entre els dies 23 i 25 d'octubre. Durant l'acte de cloenda i com a reflexió final, s'ha passat un audiovisual que recollia els moments més destacats de la trobada, que ha aplegat uns 550 participants. Eugeni Villalbí ha destacat que durant aquests tres dies s'ha treballat 'molt intensament' al voltant del tema central, la participació en l'àmbit de les polítiques juvenils.

Villalbí ha volgut cloure la trobada fent una crida per treballar reforçant la participació en els processos electorals.
La Trobada Nacional de Joventut ha clos aquest dissabte al migdia amb el discurs d'Eugeni Villalbí que ha volgut destacar l'èxit de participació a la trobada, superior a altres anys. En aquest sentit, Villalbí s'ha mostrat satisfet ja que els debats han estat 'molt intensos' i els assistents han participat aportant moltes idees i fent un intercanvi important de coneixements també en les sessions pràctiques, on s'han analitzat casos reals. Villalbí ha destacat que la participació és una manera de formar part de projectes de política, i en aquest sentit ha dit que 'hem de fer un pas cap a la democràcia participativa però que mai això acabi deslegitimant la democràcia representativa'.

Les ponències han estat centrades en el tema de la participació. La conferència inaugural 'Participar per transformar' va anar a càrrec de Jordi Sànchez, director de la Fundació Jaume Bofill. A més s'han donat claus per passar de les idees a l'acció, amb la ponència de Marco Marchioni, investigador social expert en desenvolupament comunitari i participació.


Els deu tallers i les taules d'experiència han servit per intercanviar idees, per donar eines per analitzar necessitats i problemàtiques respecte a la participació juvenil des de diferents àmbits. Un d'aquest àmbits que s'han analitzat ha estat les formes organitzatives de participació juvenil des de diferents llocs, com ara els Consells Locals de Joventut, les plataformes juvenils, els moviments socials, etc. En aquest taller s'ha pogut fer un destacat intercanvi d'experiències, donat que els assistents provenen de diferents institucions.