diumenge, 12 d’octubre del 2008

El Cap de setmana i la democràcia


Li anem agafant el “tranquillo” a la democràcia..

Podem argumentar que un cop escollits dins d’una llista, ens acollim al “tercio familiar” o a la Cambra dels Lords. Per no citar a la Guardia imperial que si entra per cognoms i no per exàmens de capacitació.


Quina idea!!

Fem exàmens de capacitació per a presentar-se, dins d’una llista, a les eleccions democràtiques?

Bé, ben mirat seria exclusivista i per tan, inconstitucional.

Potser, podríem fer un test que esclarís les nostres tendències a la fidelitat a la paraula donada?

De segur que també estaria regulat, fins i tot per un orgue competent en defensa de les llibertats individuals.


Que fer?

Doncs sembla que seguir essent demòcrates. I això vol dir parlar amb serenor i corregir les mancances que es van detectant al sistema d’avui. Compte amb les correccions!!
Si tanquem les llistes i prou, de segur que qualsevol fòrum ciutadà, per poc que s’ho pensi, tindrà alguna cosa a dir.

Si fem les eleccions directes, per circumscripcions, de segur que amb una mica d’atenció veurem que encara fa més difícil el presentar-se en la majoria de llocs. O que fins i tot podem omplenar d'iniciatives que a força de localistes deixin massa complicada la necessària interrelació entre municipis, o principis solidaris, dins i fora de les autonomies.


S’ens fa difícil d’opinar. I mentre que dubtem, a la Pobla en Borràs titlla d’exercici de llibertat la fugida d’estudi de dos membres d’una candidatura que li han donat suport. Clar que també ens dòna que pensar el fet de que la regidora de la llista independent, bé diguem no adscrita a una força política, ja que independent sembla ser que ho son tots, es queixi de que per no dir-li, no li han dit ni quan ve algú al municipi o quan s’inaugura alguna cosa.


Contra el transfuguisme sols s’ens acut transparència, claredat i bona educació. Coordinació, consens i debat.

I sobre les variables, molta atenció.

Si trànsfuga sols és el que dóna el vot necessari per un canvi a l’ajuntament a favor d’una força diferent a la que el va aixoplugar,… Com li diem al que a força de marxar deixar la situació com per posar d’acord els més inversemblants?

Vist Així La Torre i Altafulla no tindrien massa diferència.


El principi més raonable és el que recordava en Jaume Alomà a la Pobla, tot i demanar-ho de bones maneres, deia que no es pacti amb trànsfugues. Nosaltres li afegiríem, ni amb trànsfugues ni amb dimissionaris, per simplificar.
Així aconseguirem esclarir aquest tema.

A força d’exemples la societat ha decidit que ja s’ho faran. Dretes i esquerres protagonitzen les combinacions més variades arreu d’Espanya. I més en concret arreu del Baix Gaià.


I ja que parlàvem de la democràcia, Alianza Nacional, redreça els paper i es declara democràtica, perquè es presenta a les eleccions, no xenòfoba, doncs està per la promoció d’una raça: Europea del mediterrani nord, i no en contra de les altres, en contra de la immigració com a fenomen, no contra els immigrants i algunes variables més que faran a la llei de partits que sui la samarreta de valent.

El que dèiem, a la democràcia ja li han agafat el “tranquillo”.