dimarts, 18 de novembre del 2008

El PSC de Girona veu amb bons ulls crear un Parc Agrari als arrossars de Pals i el corredor de l'Escala



L'executiva del PSC a les comarques gironines veu amb bons ulls que es creï un Parc Agrari per als arrossars de Pals (Baix Empordà) i el corredor biològic de l'Escala (Alt Empordà), dos espais inclosos dins el projecte de Parc Natural del Montgrí que han aixecat nombroses crítiques des del territori. L'executiva afirma que és 'temerari' que s'afirmi que l'àmbit inclòs al projecte –en fase d'exposició pública- no es reduirà i que, a més, es pot ampliar. A més, en referència als espais d'interès agrari, el PSC indica que les figures de protecció urbanístiques actuals 'són suficients' per preservar aquests àmbits.


L'executiva de la Federació de Girona del PSC s'ha reunit aquest dilluns a la tarda per tractar diferents temes d'actualitat a la demarcació. Sobre la taula hi havia punts com la repercussió de la crisi al territori, la inseguretat ciutadana o la delimitació del futur Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.


En referència al nou parc, els socialistes gironines consideren que 'és precipitat' que s'afirmi que els límits inclosos al projecte no es reduiran i que, potser, es poden arribar a ampliar. Qualifiquen 'd'agosarament temerari' aquest posicionament, i recorden que el projecte es troba en exposició pública.


Per això, el PSC de les comarques de Girona es posa al costat del sindicat Unió de Pagesos en la seva defensa de la preservació de l'activitat agrària. I, en referència als arrossars del Baix Ter i al connector biològic de l'Escala, afirmen que no 'veurien amb mals ulls' que s'optés per la fórmula de preservació que proporciona la figura del Parc Agrari, 'abans que l'ampliació del Parc Natural'.
En aquest sentit, els socialistes creuen 'que les figures de protecció existents des del camp urbanístic són suficients per preservar els espais d'especial interès agrari'.