dimarts, 18 de novembre del 2008

El centre empresarial de Pineda de Mar obre amb serveis municipals i una allau de peticions pel viver d'empreses



Pineda de Mar vol ser la capital econòmica de l'Alt Maresme. El centre empresarial Innova, que es va començar a construir l'any 2006, és el que haurà de capitalitzar la tasca. L'edifici ja està equipat i aquest dimarts ha començat a donar servei la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. En les pròximes setmanes s'aniran completant la resta d'espais de l'Innova, com el viver d'empreses. L'alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha explicat que abans de començar a fer-ne promoció, l'Ajuntament ja ha rebut més d'una vintena de sol·licituds per a només sis espais. Amor espera que el centre empresarial esdevingui un espai de trobada que ajudi a enfortir l'economia local.


El centre empresarial Innova de Pineda de Mar allotjarà els serveis d'ocupació i formació de l'Alt Maresme, com un viver d'empreses, un centre de formació i ocupació o l'oficina de treball que la Generalitat té en aquesta zona de la comarca. En el cas del viver d'empreses ja s'han rebut 24 sol·licituds abans de fer-ne promoció, tot i que només hi ha sis espais habilitats.

Aquesta forta demanda, segons ha explicat l'alcalde, ha obligat l'Ajuntament a crear un nou servei de domiciliació empresarial. Aquells empresaris que no necessitin un espai físic per treballar podran anar a l'Innova a fer les trucades que necessitin i disposaran d'una bústia on rebran la correspondència, a més de poder gaudir dels espais comuns.

La regidoria de Promoció Econòmica, que ja s'hi ha traslladat, ha estrenat aquest dimarts l'auditori de l'edifici per presentar una campanya per potenciar el comerç local. L'Ajuntament vol convèncer els veïns que no cal marxar fora de Pineda de Mar per fer les compres de Nadal. Els més de 400 comerços que hi ha al municipi, diuen, són prou competitius. A més, es faran tallers d'aparadors i paqueteria als botiguers.