dimecres, 3 de setembre del 2008

Ja hi ha una excusa més perquè els homes justifiquin les "banyes".


Un estudi difós aquest dimarts per l'Institut Karolinska d'Estocolm, a Suècia, conclou que el gen alelo 334 predisposa els homes a la infidelitat. Els científics suecs que han elaborat l'informe asseguren que els homes que tenen aquest gen els costa més tenir una relació estable. El descobriment radica en el fet que "és la primera vegada que s'associa la variant d'un gen específic a la manera com els homes es comprometen amb les seves parelles", segons ha explicat un dels responsables de la investigació, Hasse Wallum.

L'Institut Karolinska d'Estocolm és on s'elegeix cada any el guanyador del Nobel de Medicina. 

La investigació es va fer durant cinc anys amb un miler de parelles heterosexuals que havien d'explicar si se sentien feliços, com era la seva convivència, si reien o es feien petons sovint i com veien el futur de la relació. 
El resultat va ser que els homes amb l'alelo 334, dos de cada cinc, van afirmar que tenien llaços menys forts amb les seves dones i elles van reconèixer que se sentien menys satisfetes amb les seves parelles. L'estudi també revela que els homes que tenen dues còpies de l'alelo 334 han tingut més crisis de parella. 
Els responsable de la investigació, Hasse Wallum, ha matisat que els homes amb l'aleo 334 "no significa necessàriament que estiguin menys capacitats per a l'amor, sinó que es tracta més aviat d'una limitació en la capacitat social".

Segons el científic, això no equival a estar "condemnat" a fracassar en una relació de parella, però sí que pugui passar i que se sigui més infidel". 
Aquest descobriment, més enllà d'excusar els homes infidels, servirà en un futur per ajudar en la investigació de patologies que es caracteritzen per tenir problemes amb les relacions socials com l'autisme o la fòbia social.