dimarts, 30 de setembre del 2008

El que cal recordar...




Hi ha màximes que ho son perquè han estat cabdals. Sovint el dia a dia ens fa oblidar-les. La multi interpretació del terme "política" ja convertit en adjectiu, tapant la seva naturalesa de substantiu en majúscules.

També la seva definició aporta dades. f 1 POLÍT Conjunt de teories sobre el govern de la societat i d'activitats pràctiques relacionades amb la gestió dels afers públics. 2 1 Manera d'actuar, de conduir un afer. Segueix una política errònia en l'empresa. 2 Habilitat en el tracte amb les persones. Tens poca política.

La política es un conjunt d'activitats teòriques i pràctiques referents a les relacions entre els ciutadans d'una mateixa col·lectivitat o entre diferents col·lectivitats.

Davant del rearmament polític, o no, basat en el retret i en la significació de la discrepància, podríem recordar pensaments com aquest:
"El debat polític aporta idees, projectes, propostes i lideratges. Els acords polítics generen consens, lleialtat i respecte col·lectiu. Per contra, el debat de persones provoca visceralitats, divisió i desconfiances."

I això no vol dir que l'oposició no faci la seva feina. Potser el problema radiqui en el terme "oposició".

6 POLÍT 1 Organització o organitzacions que lluiten contra els qui tenen el poder polític per aconseguir-lo per mitjans pacífics o violents.

I la complementarietat: Concepte emprat per a indicar quan, o com, dos o més béns han d'actuar conjuntament per satisfer una necessitat determinada.

Omplim els plenaris d'argumentacions serenes i prou clares. Aprenguem plegats a millorar les propostes o a explicar millor perquè no son bones.

I al carrer?

Doncs el mateix. Torredembarra es mereix del diàleg per a tornar a confiar en que sap traçar el seu camí. La participació és un dret. Fer participar és un conjunt de confiances, esperances i creença de que es pot millorar i val la pena l'esforç.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El recambio socialista no es la panacea. Aún quedan muchos de la vieja escuela disfrazados de alternativa que sólo esperan su oportunidad.

Dejad de engañar, quitaos la careta y no mintais más.

Y firmaré anónimo hasta que se caiga el cartel del bloc i asomais de una vez.

la cua de lleó ha dit...

Torredembarra té un passat. El que cal és aprendre d'ell. Si encara recordem que un dia no es va sumar tothom a una majoria d'esquerres com a candidatura, no anem bé.

Veure dimonis, o encoberts i veure les sigles com a societats secretes no es veure la realitat.

Hi ha que pensen que les persones van davant dels partits. Hi ha que veuen en la disciplina la raó de ser dels partits.

Hi ha els que veiem amb la responsabilitat de les persones el fer bé les coses amb la inspiració de les posicions treballades.

Un partit és un grup de persones que han decidit treballar juntes. La seva organització, necessària, de vegades pot porta contrasentits, com tota acció col·lectiva feta per homes i dones.

Respecto la teva observació, però, sincerament, veus més del que hi ha.