dijous, 6 de març del 2008

I de sobte el nou de març...

Sembla que necessitem les diades, ja siguin nacional, internacionals o mundials, per a no oblidar els grans temes pendents. Empatxats d'informació, de vegades sols podem donar atenció a les casualitats, a les anècdotes o a les passades de la ratlla.

Així les "noies" virtuals d'en Raül Font i d'en Rajoi han comportat alguna valoració de les polítiques d'igualtat enmig del mar de números de la campanya electoral. I val a dir que perquè s'ha reduït a les diferents valoracions dels dos debats televisius.

La jornada de reflexió serà el proper dia vuit de març. El dia de la dona treballadora. Tots recordeu perquè és aquest dia i no cap d'altre. Uns innombrables varen tancar i cremar unes dones que reivindicàvem drets dins d'una nau d'una fabrica.

Aquest any ha quedat la diada com a segon pla. Però potser sigui una ocasió d'or per aprofitar aquest dia de menys càrrega electoral, de fet zero no és el valor de la sensació d'electoralisme, per a pensar quin camí s'ha caminat cap a la igualtat i quan camí manca perquè ens sembli un record impossible quan algú comenti als nostres fills que les dones no sempre han estat tan bé com ara (en el futur).

Cal que seguim reivindicant que les dones que optim pel treball a casa són treballadores.

Cal que seguim recordant que davant de la conciliació treball-vida familiar el problema és de dos com a mínim i de tots els membres de la familia com a norma explicita.

Cal seguir recordant que discrepar és discrepar. Sigui dona o no el discrepant. I que el diàleg és sempre diàlegs. Necessari entre tothom, i més si es vol entre dos. Sigui la parella del genere que sigui.

Cal seguir recordant que sols amb la cultura i la formació acabarem amb les violències de genere.

I cal seguir recordant que això encara és una mancança col·lectiva i no un problema puntual,,, més o menys extés.


I ara, després, a votar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ante todo, me gustaria saber quienes sois. Y ahora deciros que la primera lectura me ha descolocado. Con atencion creo leer un comentario fruto de una larga conversacion. Es cierto que debemos mejorar en todo y no olvidar que las mujeres estamos peor.
Cuando hablemos de los problemas sin un diario al lado estaremos mejorando por fin.
Creop entender que es a lo qe os referiais.
Gracias.Una mujer