dissabte, 19 de gener del 2013

La inestabilitat després del 25-N debilita CiU i reforça ERC

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/barometro-politico-inverno-catalunya-periodico-2297939

La majoria veu positiva l'aliança entre les forces nacionalistes i les mesures econòmiques pactades
Oriol Junqueras és el líder més ben valorat davant un Mas a la baixa, segons el sondeig de GESOP
Dissabte, 19 de gener del 2013 - 19:25h.

El primer baròmetre polític elaborat després de les eleccions del 25-N pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO revela que la inestabilitat creada debilita encara més CiU, que amb el 25,2% perdria entre 8 i 10 escons, mentre que reforça a ERC (16,9%), que obtindria 27-28 diputats. El PSC prossegueix la seva caiguda segons l'enquesta de GESOP, que li concedeix 18-19 escons (13,4%), seguit de prop del PPC (11,5%), amb 16-17 diputats. L'enquesta situa a ICV-EUiA (10%) amb 12-13 diputats, els mateixos que li atorga a C's (9,8%). La CUP duplicaria escons, i passaria dels 3 actuals a 6-7 (5,2%).
Nacionalistes, socialistes i populars retrocedeixen en un escenari atomitzat i sense majories clares alParlament de Catalunya. Creixerien ERC, C's i CUP, mentre que ICV-EUiA es manté o perd un escó. El baròmetre polític d'hivern de Catalunya conclou que la majoria veu positiu l'acord entre CiU i ERC, així com les mesures econòmiques incloses en el pacte. En canvi, el sondeig indica molts dubtes sobre si l'aliança aguantarà tota la legislatura.
VALORACIÓ DE LÍDERS
Oriol Junqueras (ERC) s'erigeix com el líder més ben valorat, amb una puntuació de 5,9. Guanya dos dècimes respecte a l'anterior baròmetre. Joan Herrera (ICV-EUiA) aprova amb 5,1, seguit de David Fernàndez, de la CUP, que apareix per primera vegada amb una valoració de 5 sobre 10. Empata en valoració amb el president Artur Mas (CiU), que perd 4 dècimes. 
Els altres dirigents polítics al Parlament suspenen. El socialista Pere Navarro es manté amb 3,9, seguit d'Albert Rivera, que guanya una dècima (3,5), i de la conservadora Alicia Sánchez Camacho (2,6), que tanca l'avaluació de líders.