dimecres, 27 d’agost del 2008

El president d'Arrossaires del Delta de l'Ebre troba necessari que les cooperatives es fusionin




ACN. Tarragona


El president sortint dels Arrossaires del Delta de l'Ebre, Agustí Castells, va declarar ahir que és «necessària» la fusió entre les cooperatives del Delta i la Cambra Arrossera del Montsià, fet que comportaria que l'entitat resultant es convertís en una de les més importants de l'Estat. Així mateix, Castells va afirmar que pel bon funcionament del sector, no pot passar gaire temps per arribar a un acord.
En l'assemblea que va celebrar ahir Arrossaires del Delta es va aprovar encarregar l'estudi del que significaria per als empresaris aquesta fusió a una empresa americana que haurà de tenir una primera avaluació dels resultats abans que s'acabi el gener vinent.
Castells també va afirmar que el preu de producció de l'arròs s'ha encarit prop del 60%, principalment pels costos dels transportistes i dels distribuïdors causats, entre d'altres motius, per l'augment dels preus del combustibles. Tot i així, afirma que el panorama i l'expectativa de volum de feina serà destacat ja que la demanda d'arròs és molt important. Castells afirma, però, que Orient és una gran potència en arròs i que el seu consum supera amb diferència el consum mitjà anual europeu. Així, si el consum habitual d'arròs és de 6 quilograms per persona a l'any, als països orientals arriba quasi als 100 quilograms.
Pel que fa al nou president, el nom del qual es coneixerà avui a la nit després de la reunió del consell rector, Castells va afirmar que l'ajudarà en les tasques que siguin necessàries i que, inicialment, serà una persona «molt dinàmica» i que seguirà la línia de la presidència actual. Castells va explicar que es queda amb molt bon record dels seus anys com a president i de totes les experiències.