dilluns, 30 de juny del 2008

Una campanya insta a reduir la contaminació a les autopistes.

L'aplicació de 10 consells evitaria l'emissió de 30.000 tones de CO2

Conduir el cotxe seguint unes mínimes normes redunda en un descens de les emissions de diòxid de carboni (CO2) i contribueix a lluitar contra el denominat efecte hivernacle. El Grupo Áreas i la concessionària Acesa-Aucat van iniciar ahir una campanya informativa, pressupostada en 200.000 euros, a les 25 àrees de servei de l'autopista AP-7 amb l'objectiu d'aconseguir un descens de la quantitat de CO2 emesa a l'atmosfera.
Si se seguissin al peu de la lletra totes les instruccions, els experts consideren que es deixaria d'emetre un 20% d'aquest gas perjudicial, cosa que suposaria 30.000 tones en l'operació sortida de vacances solament a Catalunya.

BOSSES ECOLÒGIQUES

Per poder-ho fer, i durant 15 dies, es repartiran als usuaris de l'AP-7 200.000 tríptics o ecobons que inclouen consells per poder circular de manera eficient i el mateix nombre de bosses ecològiques per dipositar residus i evitar que es llencin a la calçada. Mathieu Herrero, el portaveu d'Áreas, va explicar que l'any 2007 es van recollir 830 tones de residus a les autopistes d'Acesa, que equival al que genera en un sol dia una ciutat de 550.000 habitants. "S'han de tractar els residus de manera correcta perquè alguns, com ara el vidre, triguen fins a un milió d'anys a descompondre's", va revelar Herrero, que va destacar que la bossa es pot col.locar al canvi de marxes i va recordar que "llançar objectes per la finestreta comporta perdre quatre punts del carnet de conduir".
Per les autopistes d'Acesa-Aucat hi circulen 3,5 milions d'automòbils els mesos de juliol i agost, cosa que garanteix l'impacte d'aquesta mena d'accions de conscienciació. "No descartem repetir-ho després de l'estiu", va dir el portaveu d'Áreas. Durant l'última Setmana Santa es va realitzar una campanya de seguretat viària dirigida als nens, a qui es va entregar un joc de taula sobre aquest tema.