dijous, 12 de juny del 2008

Comunicat de premsa. 11/06/2008

EL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT INCOMPLEIX ELS TERMINIS PER FER EFECTIVES LES RESOLUCIONS DEL PARLAMENT SOBRE MUNTAYANS II

La Plataforma Salvem els Muntanyans considera vergonyós que els partits polítics no acompleixin els seus compromisos.
Avui, dia 11 de juny de 2.008, fineix el termini per tal de fer efectius els acords que es van acordar a la Comissió de Medi Ambient per tal d'adoptar mesures que permetessin la protecció de l'Espai d'Interès Natural d'Els Muntanyans.
Així doncs, el passat 30 de gener de 2.008 la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que instava el Govern de la Generalitat a un seguit de mesures que permetessin la protecció de l'Espai d'Interès Natural d'Els Muntanyans (Torredembarra). Entre d'altres la resolució esmentava la possibilitat d'establir mesures cautelars i la necessitat de considerar els espais adjacents per tal que fossin protegits convenientment.
D'acord amb allò establert en el Reglament del Parlament de Catalunya sobre el control de compliment de les resolucions (arts. 146.4 i 140.3), el Departament de Medi Ambient disposava de quatre mesos per tal de fer efectius els acords des de la seva publicació, que es va produir el dia 11 de febrer de 2.008.
Així mateix, mitjançant comunicat de premsa de 28 de novembre de 2.007, el Departament de Medi Ambient va fer publica la creació d'una Comissió per la protecció dels Muntanyans II, de la qual no s'ha tingut coneixement que hagi començat a treballar.
Des de llavors no hem tingut coneixement que el Govern de la Generalitat hagi pres cap mesura per garantir la conservació de l'Espai.
Denunciem, per tant, la manca d'interès per part del Govern de la Generalitat en la protecció de l'Espai, i l'incompliment sistemàtic de totes i cadascuna de les promeses realitzades pels seus representants. I, novament, emplacem a la classe política a no defugir les seves responsabilitats ni amagar el cap sota l'ala davant de la destrucció d'un paratge natural. El Govern de la Generalitat -i els partits que l'integren- no poden quedar-se de braços plegats davant de la destrucció d'Els Muntanyans.
La Plataforma Salvem els Muntanyans continuarà defensant l'Espai per la resta de vies que continuen obertes. D'una banda mitjançant el corresponent recurs contenciós-administratiu contra l'aprovació definitiva del Pla Parcial Muntanyans II. D'altra banda, en les properes setmanes s'ampliarà la denúncia interposada davant de la Comissió Europea per haver-se canalitzat el Torrent de Gibert sense cap tipus d'estudi d'impacte ambiental previ.

Torredembarra 11 de juny de 2.008