diumenge, 28 de desembre del 2008

Fons d'inversió local del govern estatal. Una trampa ??




Dos regidors, un optimista i un altre pessimista. El pessimista diu: "No podem anar pitjor!!". L'optimista replica: "Sí, O i tant que sí".

Sembla que desconfiar pot ser una posició prou encertada. De fet, massa sovint ho és.

El fons d'inversió local és un fet. També un experiment i, de fet, una prova per a veure el grau de "cintura" de la nostre administració local. Potser una oportunitat per a accelerar aquells petit projectes que mai troben un lloc adient als pressupostos ordinaris.

Potser una campanya per arreglar d'un cop les voreres, la llum del carrer, l'accesibilitat, les zones urbanes inundables o tantes coses que sovint i a força de fases no arribem a acabar mai. A la Torre s'opta per definir d'un cop un aparcament que desentolli el concepte de si son rendibles o si fan falta, o si son la solució. Bé, és una idea.

Ens agradava més els petits projectes. El posar-nos al dia. Però el cert és que és respectable el projecte. Tot i que generarà menys ocupació, un dels objectius més importants del pla.

Sols voldríem que tinguéssim al calaix projectes més petits per no jugar-nos-ho a una carta, per si de cas i per arrodonir el compte. Bé és una idea.

Tot seguit algunes realitats. Per agafar moral i confiança. I recordeu que "Junts... podem". Bé, potser n'hem fet un gra massa tot plegat.

Manresa aprofitarà els 13 milions del fons d'inversió local del govern estatal per accelerar 25 projectes


Redacció // ACN // 22.12.2008 19.14 h .Ref. 467832 // 0 caràcters

L'Ajuntament de Manresa aprofitarà els prop de 13 milions d'euros que li pertoquen del fons d'inversió local del govern estatal per a reforçar infraestructures municipals i per accelerar el Pla d'Actuació Municipal 2008-2011 (PAM) i el Pla Estratègic de Manresa (2015), segons ha comunicat aquest dilluns l'alcalde de la ciutat, Josep Camprubí. Alguns dels projectes que es sol·licitaran seran, per exemple, la millora d'enllumenat públic, la construcció de clavegueram i la millora d'accessibilitat a la via pública. En total, l'ajuntament ha confeccionat un paquet de 25 projectes que són susceptibles de ser subvencionats pel fons estatal.


El fons estatal d'inversió local del Ministeri d'Administracions Públiques de l'Estat, que pretén repartir 8.000 milions d'euros als ajuntaments espanyols en funció de la població, atorga prop de 13 milions a la capital del Bages. Aquesta oferta te per objectiu promoure la realització d'obra pública i d'inversions que generin ocupació amb la finalitat de reactivar l'economia durant el 2009.

En aquest escenari, l'Ajuntament de Manresa va explicar ahir els criteris que s'han fixat a l'hora de sol·licitar aquesta subvenció: reforçar les infraestructures municipals i donar un impuls als projectes i obres programades en el Pla d'Actuació Municipal i Pla Estratègic de Manresa.

En total seran 25 projectes classificats en cinc grans àmbits: infraestructures, conservació del patrimoni, millora d'itineraris de vianants, equipaments públics i espais públics i zones verdes.

De les obres que s'han triat per a incloure-les en el pla estatal, destaca les pistes poliesportives al Congost, la passera de la Via Sant Ignasi, la renovació d'instal·lacions de l'enllumenat públic a diferents punts de la ciutat, els nous vestidors del CF del barri del Xup, rehabilitació dels habitatges socials del carrer de la Sèquia i obres de millora en diferents escoles, entre moltes altres propostes.

Una quinzena de municipis catalans ja s'han acollit al fons d'inversió local del govern espanyol


ACN // 26.12.2008 19.31 h .Ref. 468270 // 0 caràcters

Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Torelló, Sant Joan Despí, Esplugues, Castelldefels, Almoster, Almatret, Barbens, Sant Joan de les Abadesses, La Portella, Girona, i Olot són els municipis catalans que ja han obtingut l'autorització del Ministeri d'Administracions Públiques per iniciar projectes vinculats al fons d'inversió local aprovat pel govern espanyol. Segons l'executiu de Zapatero, des que es va presentar el fons de 8.000 milions d'euros ja s'han posat en marxa a tot l'Estat 734 projectes per valor de 1.000 milions d'euros.

A Girona ciutat l'executiu espanyol ja ha autoritzat les obres de substitució del paviment esportiu del pavelló poliesportiu municipal de Santa Eugènia, per valor de 127.288,06 euros, així com l'obra de renovació i millora de l'enllumenat públic d'un tram dels carrers Segre, Fluvià i Freser, per valor de 83.263,63 euros, i l'obra de renovació de l'enllumenat exterior d'un tram del carrer Santa Eugènia, entre l'avinguda Tarradellas i la Travessia Santa Eugènia per valor de 374.842,78 euros. A Olot ha estat autoritzat el projecte del col•lector de l'Avinguda Malatosquer, per valor de 561.171,81 euros, i a Sant Joan de les Abadesses el soterrament de la línia elèctrica i la canalització del torrent a la Coromina del Bac, per valor de 634.680 euros.

A Almatret s'ha autoritzat la millora del sistema d'abastiment d'aigua potable per valor de 75.040,39 euros, i a Barbens el de la Llar d'Infants Municipal, per 147.961,48 euros. També a la demarcació de Lleida, a La Portella, ha estat autoritzat el projecte de la memòria valorada de renovació de xarxes d'aigua potable i de sanejament, per 139.820,59 euros.

A Sant Joan Despí s'ha autoritzat les obres de reforma i ampliació del Poliesportiu Francesc Calvet per 2.999.926,75 euros. A Torelló el projecte bàsic d'execució de la reforma de l'equipament públic de la Plaça Nova, 11 per a locals d'entitats, per 479.982,06 euros; el projecte de foment d'accessibilitat de la urbanització de les voreres del carrer Jaume Balmes per 560.409,75; i la fase prioritària del mòdul 1 de l'Avinguda de la Generalitat, per valor de 368.202,00. També a Torelló, el projecte de l'avinguda Rafael de Casanova per 231.590,88 euros; el de l'avinguda de Montserrat per 179.645,64 euros, i el del carrer Puig-Roví, per valor de 168.617,02 euros.

A Vilanova i la Geltrú s'ha autoritzat la reforma de la Plaça Rajanta per 579.962,06 euros; el projecte de reforma de la Plaça del Tacó per 251.713,91 euros; el projecte del centre cívic del Molí de Vent per 2.299.000,50 euros; la reurbanització de la Rambla de la Pau per valor de 1.900.000 euros; i la reurbanització dels carrers Sant Pau, Sant Joan, Escolapis i Sant Gervasi per 1.200.000 euros. També a Vilanova hi consta la construcció del centre cívic i reforma de la Plaça de les Danses per 498.800 euros; el projecte de reforma de l'enllumenat i voreres del Barri de Mar per 349.999,84 euros, i la reforma dels carrers Immaculada Concepció i Balears per 199.940,05 euros.

També hi consten una vintena de projectes per a Sabadell i les obres de reforma i ampliació del Poliesportiu Francesc Calvet de Sant Joan Desapí per valor de 2.999.926,75 euros.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I perque no se sent a l'ajuntament tot aixo. La politica no es fa als blocs. Es fa al ple i am arguments.
no ma sembla malament el que dieu. peró no a internet. cal treballar a la llum del sol.