dimecres, 23 d’abril del 2008

Actuar d'ofici


La fiscalia de Tarragona ha decidit obrir una investigació per determinar si hi ha indicis de delicte en l'emissió de partícules radioactives. Aquestes diligències se sumen a la denúncia que han presentat Greenpeace i Ecologistes en Acció per la mateixa fuita, i a les queixes del treballadors de la planta, que lamenten la manca d'informació i transparència. Per la seva banda el delegat del govern a Tarragona Xavier Sabaté, ha exigit als propietaris de la central, les elèctriques Endesa i Iberdrola, que assumeixin responsabilitats.

Hi ha tants fronts a vigilar que quasi bé havíem oblidat l'ombra nuclear.

La confiança es trenca i el perill arriba. Mil sis-centes persones i els seus entorns estaran pendents de qualsevol simtomatologia els propers cinquanta anys. Exagerat?

Cada col·lectiu exposat desenvolupa un trenta per cent més incidència de processos cancerigens. És cert, però que hi ha percentatges que no aconseguim explicar i altres que son la rememorada excepció a la regla. Però del cert sempre pensarem que hi ha hagut en realitat i quina és l'afecció real o subjacent,

Ens caldrà vigilar. Doncs sí, i tan. I caldrà demanar dimissions i tractar-ho com cal, com un delicte, ecològic o genèric, criminal o especific. Però delicte d'un cop.

Ja n'hi ha prou!!