dissabte, 23 de juny del 2012

L'Ajuntament de Tarragona destina 12.600 euros a fer un bust del president Mas


La partida, en què CiU s'ha abstingut, s'ha aprovat amb el suport del PSC i del PP


Divendres, 22 de juny del 2012 - 21:54h.

RAFAEL MORALES / Tarragona


L'Ajuntament de Tarragona gastarà 12.600 euros per fer un bust del president de la Generalitat, Artur Mas, que presidirà el saló de plens del consistori. La sessió plenària celebrada aquest divendres ha aprovat una modificació de crèdit pressupostari, en què s'inclou la partida per al bust. El punt s'ha aprovat amb els vots favorables del PSC i el PP, mentre que ICV ha votat en contra i CiU s'ha abstingut.

La col•locació del bust del president de la Generalitat sota el retrat del Rei que presideix el saló de plens de Tarragona és una tradició a la ciutat des de la constitució dels ajuntaments democràtics. "Sabem que sempre hem tingut els bustos dels presidents de la Generalitat, des de Tarradellas fins a Montilla però, tenint en compte com està la situació econòmica de l'ajuntament, crec que el president Mas entendria que ara no és el moment de gastar-se els diners en això", ha argumentat la portaveu d'ICV, Arga Sentís.

"És una tradició que no volem trencar", ha explicat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), per justificar la modificació pressupostària, inclosa en un expedient on també havia partides per a altres iniciatives.

"El discurs que vostè utilitza és perillós perquè, si ens posem així, tot pot ser irrellevant", ha respost l'alcalde a Sentís, que ha estat l'única regidora que s'ha referit a l'assumpte.

Un portaveu del grup municipal de CiU ha aclarit que la seva abstenció respon al fet que "el punt incloïa altres coses". Malgrat això, ha coincidit amb Sentís que no és el millor moment per destinar diners a aquest tipus d'iniciatives. CiU ha precisat que "farem tot el que estigui al nostre abast perquè no sigui una cosa prioritària" de l'equip de Govern socialista --que està en minoria--, i ha afegit que "el president ho entendrà perfectament".

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/ajuntament-tarragona-destina-12600-euros-bust-president-mas-1961962