dimecres, 17 de novembre del 2010

Caure en gràcia i ser graciós

Un altre exemple.


El PP frena el videojoc d''Alicia Croft' per canviar immigrants il·legals per "màfies"


En un principi la candidata del partit combatia els 'sense papers' a l'arcade
Dimarts, 16 de novembre del 2010
EFE / Barcelona
El PP de Catalunya ha sol·licitat a l'empresa encarregada del videojoc Alicia Croft que el modifiqui per canviar els immigrants il·legals que apareixen per "màfies il·legals", tal com havien acordat en un principi, segons han explicat fonts de la direcció del partit.


Les mateixes fonts han explicat que el joc que ells van aprovar no parlava d'immigració il·legal, sinó de "màfies il·legals", i han atribuït a un error de l'empresa en el desenvolupament del videojoc que quan Camacho llança les seves idees sobre un helicòpter aparegui el cartell Stop il·legals.
El videojoc, en què la virtual Alicia Sánchez Camacho viatja a cavall d'una gavina amb el nom de Pepe planta cara a l'independentisme, al malbaratament, a la immigració il·legal i a la desocupació, ha aixecat una forta polèmica i dures crítiques des de les files d'altres partits.
Tan gran ha estat l'èxit del videojoc impulsat per les Noves Generacions del partit --també disponible per descarregar-se'l a l'iPhone que l'allau de visites ha saturat la web del PP català en diverses ocasions. Des del partit s'ha minimitzat la importància del joc, i s'ha lamentat que alguns partits aprofitin "qualsevol excusa" per criticar els populars.
Política migratòria
Aquest mateix dimarts les joventuts del PSOE han assegurat en un comunicat que el videojoc "desemmascara la política migratòria del PP i de Rajoy, basada únicament i exclusivament a treure profit electoral del racisme, la xenofòbia i la por".Una de les icones amb què es troba l'àlter ego de la dirigent mentre sobrevola el cel de Barcelona és un avió des del qual es llancen dos "immigrants il·legals" en paracaigudes, un problema que s'esfuma quan la candidata els dispara les seves bombetes.
En el videojoc, la candidata també ha de disparar contra un zepelí independentista i contra una icona que representa la falta de llibertat lingüística a Catalunya. El jugador suma punts a l'agafar barretines, monteras, paelles i botifarres que surten al seu pas.


http://elperiodico.cat/ca/noticias/elecciones-28n/20101116/frena-videojoc-dalicia-croft-per-canviar-immigrants-illegals-per-mafies/590288.shtml

La “Chispa” i la simpatia van entrar en campanya per a millorar les imatges i poder concretar missatges. Després es van acometre les desqualificacions imaginatives per a no contradir la llei electoral.
Com anyoro aquells quadres que es publicaven comparan les propostes de les diferents formacions.