dijous, 6 de maig del 2010

Torredembarra opta a la setena convocatòria de la Llei de barris




Un total de 77 projectes opten a la setena convocatòria d'ajuts de la Llei de barris

Un total de 75 municipis han presentat 77 projectes de regeneració integral per tal d’optar a la setena convocatòria d’ajuts de la Llei de barris, que es va obrir el passat 24 de febrer, igualant l’alt nombre de sol·licituds rebudes durant la convocatòria del 2005. D’aquests 77 projectes, un total de 29 opten a la convocatòria de Barris; 45 a “Viles amb projectes”, i 3 al contracte de barri. En total, el Govern concedirà 99 MEUR en ajuts i es preveu resoldre la convocatòria a finals del mes de juny.

La setena convocatòria de la Llei de barris permetrà passar dels 117 a uns 140 projectes de rehabilitació integral, continuarà facilitant l’entrada de municipis petits i possibilitarà que barris que ja han acabat els seus projectes puguin seguir gaudint nivell especial d’inversió pública.
El Govern concedirà una subvenció total de 99 MEUR, que s’afegirà a la part que aportaran els ajuntaments beneficiaris. Actualment, el Programa de barris té en marxa 100 projectes d’intervenció integral i 15 de Viles, de manera que beneficia més de 920.000 persones (un 13% de la població de Catalunya). Una vegada es resolgui aquesta setena convocatòria, s’arribarà als 1.300 MEUR d’inversió pública compromesa per a la millora integral de barris on hi viuen prop d’un milió de persones.
Les sis convocatòries resoltes fins ara de la Llei barris han permès posar de manifest la importància d’una actuació pública integral en àrees urbanes amb necessitats especials per tal de garantir-hi la qualitat urbana, ambiental i de cohesió social. Igualment, s’ha demostrat que el Programa de barris pot canviar les dinàmiques urbanístiques i socials d’aquests barris.
Per aquests motius, les actuals convocatòries combinen tres línies de subvencions a les quals es poden acollir els ajuntaments:
  • Projectes de rehabilitació integral a barris i viles: en aquesta convocatòria es destinaran 60 MEUR a donar entrada a nous municipis al Programa ordinari de barris. En total, 27 municipis han presentat 29 projectes per a optar als ajuts d’aquesta modalitat.
Camp de Tarragona

Baix Camp
Mont-roig del Camp - Barri de la Florida
Reus - Barris del sud
Baix Penedès
Calafell - Nucli antic
El Vendrell - Nucli antic sud
Tarragonès
Salou - Nucli antic
Torredembarra - Barri del nucli antic

El Programa de barris: les grans xifres


Des de l’any 2004, s’han resolt sis convocatòries d’ajuts derivades de la Llei de barris, que han concedit subvencions a 94 municipis per a impulsar projectes de rehabilitació integral en 117 barris i viles. La Comissió de gestió ha hagut de triar entre més de 400 sol·licituds. Aquesta setena convocatòria, juntament amb la de l’any 2005, han estat les més concurregudes, amb 77 sol·licituds cadascuna.

Durant aquest temps, el Govern català ha concedit 594 MEUR procedents del Fons de foment del programa de barris per a cofinançar els projectes seleccionats. La inversió total compromesa, comptant-hi les aportacions municipals, arriba, doncs, als 1.158 MEUR.

Aquest esforç inversor de les administracions públiques beneficia directament, amb millores en la seva qualitat de vida, a més de 920.000 persones, 13% de la població de Catalunya.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Si tu no hi vas, ells tornen, deia el PSC-PSOE, i ara ens els porten a casa.