divendres, 21 de maig del 2010

Ajornat? Una nova oportunitat



Massa pressió i massa desconfiança, però un pas endavant. Contradictori? Potser no tan com pugui semblar.

Hi ha imprecisions que des de les cadires del plenari poden semblar inversemblants, cal bona voluntat, el cap prou net de turbulències i ganes d’entendre.

Quan es va presentar la moció, que ja estava treballada per acostar posicions, la primera defensa, va incloure petició de garanties com per exemple preservar el carrer onze de setembre. Clar, pot sorprendre, però alhora no s’especificava si aquest carrer havia de contemplar trànsit rodat o de vianants, o tots dos. Per tan, tot i sorprendre la necessitat d’anomenar-ho, deixa oberta la porta a coincidir. El carrer pot perviure essent el carrer amb el tractament més innovador de La Torre.

Un carril bici ben delimitat i amb plenes garanties de seguretat per uns i altres i l’eix de l’eixample torrenc.

Perviu el carrer? Sí. Cal que sigui sent com fins ara? No, cal. O així ho crec.

Cal que prevalgui la zona verda amb tots els elements ja experimentats arreu per a fer un pol d’atracció: zona fitnes, racons d’esbarjo, racons de tranquil·la solitud, glorieta, grades integrades a l’entorn, espai per a escenificacions, sardanes, jocs etc. Son algunes de les actuacions en parcs urbans que han donat molt bon resultat.

Ahir es jugava fort, amb nervis i amb poca traça en alguns moments. La palla a l’ull del veí era detectada amb rapidesa, la biga a l’ull propi passava més desapercebuda.

No es pot contestat alterat per l’afirmació d’un regidor d’haver rebut una afirmació sobre un tema i que després s’ha demostrat que no era veritat. Ni saltar per que es parla d’interessos, enlloc d’interès, afegint ocults i altres adjectius quan no es van anomenar, podeu comprovar-ho.

I és clar que la feina de l’actual alcalde no és senzilla. La principal complicació és la desconfiança que ha anat acumulant. No informa però alhora comenta. Hom sap que si parla amb un o amb l’altre, om sap quins clients sembla que té, hom sap de tot i de rés. La desinformació no té perquè ser una acció enemiga, pot ser mala traça.


També cal dir que a força de perdre tècnics ahir estava en mans de les percepcions d’alguna tinença d’alcaldia. Quan dubtava i podia apostar per la unitat, la veueta li asseverava que no funcionaria, que es perdria tot. La por al ridícul l’emmanillava i tornava a carregar contra tot.


Si hi ha un acord amb els propietaris per a cedir anticipadament l’espai de l’àrea d’equipaments per ubicar-hi el Ceip Mirades, no entra al cap que entre aquest espai i l’actual Cap es pugui posar entrebancs per ubicar-hi la seva ampliació.


No es tracta de ja que em dones tres, podrien ser sis? Es tracta de que això és un valor afegit alhora de construir habitatges i vendrel's. És comptar amb serveis i connectabilitat, just el que busquen les famílies més joves.


Per tan, si no hi ha rés més, on pot estar el problema de fer les construccions, just ara que no hi ha cap problema ja que el pla parcial no hi té rés fet?


Si el convèncer als propietaris no ha comportat cap compromís difícil d’explicar, no serà problema aclarir el conjunt de les instal·lacions.


Per altre banda hi havia l’oferta de canviar la gestió del pla i poder desllorigar el tema en poc més d’un més i mig. Una oferta que sense manifestacions públiques va ser rebutjada per la veueta a l’orella de l’alcalde.


Assegurar que ubicar el CAR pot significar perdre l’emplaçament pel CEIP, és destruir acords per a rés. Diuen que la veueta, acomplexada i farta de ser rebutjada, ja tan i fa tot.


No ho sé, però sincerament espero que no sigui aquell síndrome de que havent nascut ací ja tinc dret a tot. A veure si sentir els colors, per alguns és ser un “Hooligan” que ens acabi avergonyint a tots.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi havia una cosa molt clara en aquesta MOCIÓ, per part dels regidors socialistes, que es quedi ajornada la nova construcció de l'escola, un clar repta electora-lista.
Quan estaven a l'equip de Gobern la seva obsessió era que els equipaments fossin distants i ara els volen tots juntets.
En definitiva se'ls hi veu la plumetis.

la cua de lleó ha dit...

Aquesta afirmació és tan gratuita com atrevida.

Mira i escolta, observa qui vol endarrerir el pla parcial, qui ja ho va provocar, qui s'en beneficia...

A qui beneficia retardar l'escola? Quin rèdit electoralista? Analitza millor o expressa millor.

Però el que no pot ser es que a l'orella s'afirmi que no es possible, que es digui que hi ha un projecte en marxa i ja no es pot canviar rés. Quan s'ha comprovat que és falç.

Confies més en els missatges a boca d'orella? No és més clar una moció? No és més cert que els arguments per a portar el Ceip més a prop són iguals de vàlids per al Car?

No s'ha vist cap dada documental de que els ocupants del Ceip Mirades siguin majoritàriament del Nucli Antic, però si és objectiu que tota la població sap on és el Cap i que simplifica les coses concentrar serveis sanitaris d'aquest tamany.

No sé perquè expresses obsessió per distanciar equipaments. Mai s'havia plantejat una instalació sanitària.

Però si ets dels que trobaves lluny cal llovet, potser començo a entendre força coses.

Anònim ha dit...

MOLT DE BLA, BLA, BLA, LA REALITAT ÉS QUE JA LI HO VAN DIR A BOABDIL: "LLORA COMO MUJER LO QUE NO SUPISTE DEFENDER COMO HOMBRE".

la cua de lleó ha dit...

Sols entens Bla, Bla, Bla... ho sento per tu

Anònim ha dit...

Dius: "No s'ha vist cap dada documental de que els ocupants del Ceip Mirades siguin majoritàriament del Nucli Antic..."
Només que vagis al pati de l'escola i vegis els nens, els reconeixeras dels que viuen al Nucli Antic. Juguen pel carrer, es veuen entrant i sortint de les cases, per les finestres..., els coneixem.
Però si en vols proves, truca al Centre i demana'n una entrevista amb l'equip directiu.
Seguint la teva lògica, no tots els usuàris del CAP són del Nucli Antic, raó per la qual potser no s'hauria d'ampliar, i potser caldria cercar una nova ubicació més descentralitzada i aprop dels nous usuàris que vindran de La Pobla, Creixell, Roda, etc.
Potser a Nova Torredembarra hi ha algún terreny disponible.
Si a més hi ha un servei de bus continu i gratuït com entre Santa Tecla i Llevant de Tarragona, que funcioni entre el CAP i el nou CAR, potser tot funcionarà bé. Sense desmerèixer una futura ampliació del CAP en pocs anys degut al ràpid augment poblacional de Torredembarra.
L'important no és el que dic jo com Anònim, l'important és que vosaltres com a PSC féu un flac favor a Torredembarra si us entussodiu a no entendre-us amb CiU.
No cal "pactar", només cal "parlar", tot aniria millor. Vosaltres tampoc sou el centre del món. Més humildat.

Anònim ha dit...

Y se escucha en los silencios del castillo:
No sera que CIU tiene preparada una modificación puntual del plan parcial de la Sort
No sera que por fin ligamos quitar la rotonda de Ponts de Ferrocarril
No sera que el compromiso con algún propietario de esta zona por no reparcelar ahora y no presentar el proyecto de urbanización de ninguno de los tres planes parciales
No sera que no se puede en urbanismo tener mas que un amo y para CIU este no es el ciudadano de Torredembarra
No sera que es mas fácil convencer a muchos que a uno solo
No sera que ronda en los ruidos de los blogs mucho iletrado que no sabe de lo que habla