dimarts, 10 de març del 2009

Premià de Mar incorpora millores en la gestió de l'enllumenat que permeten estalvis de fins el 60%


Idees (3)


ACN // 09.03.2009 20.49 h tac Ref. 479766


Premià de Mar (ACN).- El mig centenar de fanals de la riera de Premià de Mar es poden controlar individualment a través d'un nou sistema de gestió de l'enllumenat impulsat per l'empresa Sece. L'avenç permet també detectar averies i controlar la potència dels fenals. D'aquesta manera, no només es podrà encendre o apagar un nombre determinat de llums i no tota una zona del poble, segons les necessitats, sinó que també es podrà regular la seva intensitat. Aquest conjunt de millores, afegides al canvi de les bombetes per unes de més eficients, poden suposar un estalvi de fins al 60% en el consum. L'alcalde premianenc, Miquel Buch, assegura que es tracta d'un avenç molt 'potent' des del punt de vista econòmic i mediambiental.


tac 09.03.2009 20.49 h // Jordi Pujolar // ACN tac Ref. 479766

El nou sistema de telegestió eficient de l'enllumenat públic de Premià de Mar permet un control, fanal a fanal, gràcies a uns controladors que s'instal·len a la base de cada farola i que envien la informació en temps real a través d'Internet. Els gestors de l'enllumenat poden així detectar possibles avaries i controlar l'encesa i l'apagada, així com la seva intensitat.

Un dels enginyers de l'empresa Sece, Francesc Pecanins, explica que el sistema no requereix fer cap nova instal·lació en la xarxa d'enllumenat, ja que és compatible amb el cablejat existent. Paral·lelament s'estan canviant les bombetes per unes altres de baix consum d'una tonalitat més groguenca. En alguns casos s'estan posat bombetes leds, que suposen un estalvi encara major.

En total, aquest conjunt d'iniciatives poden suposar estalvis de fins al 60% en el consum energètic. L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, diu que es tracta d'una iniciativa molt 'potent' des del punt de vista econòmic i mediambiental. De moment, aquesta tecnologia s'ha instal·lat a mode de prova pilor a la riera de Premià de Mar, on hi ha una cinquantena de fanals.

2 comentaris:

Francesc Mercadé ha dit...

Ja fa bastants anys que un sistema semblant es va oferir a l'Ajuntament de la nostra ciutat, i es va rebutjar. Potser ara se'n penedeixen (això se se'n recorden).

la cua de lleó ha dit...

De vegades el de fora sembla més bo o enginyios. Potser publicant idees, acabin fent el que ja es fa i es va dir en el seu dia.